„Янтра“ изпусна „Локо“ (София) в Габрово – 1:1

Водеща! Hristiyan-Kozhuharov-izravnyava-rezultata
Християн Кожухаров изравнява резултата

Отборът на „Янтра“ спечели точка срещу борещия се за промоция в Първа лига тим на „Локомотив“ (София).

Двата състава се срещнаха на стадион „Христо Ботев“ в двубой от 14-ия кръг на първенството във Втора лига, който завърши при равенство – 1:1. Така столичните железничари" пропуснаха възможността да се настанят на първата позиция в класирането, а „Янтра“ във втори пореден мач взе точка и показа, че върви в правилната посока под ръководството на треньора Костадин Ангелов.

 

Първата част премина изцяло под диктовката на гостите. Габровските футболисти сякаш бяха твърде респектирани от името на съперника, действаха плахо и неуверено и това резонно доведе до пълно превъзходство на „Локомотив“. Вратарят на „Янтра“ Иван Гошев отрази два удара към вратата си, а в още няколко ситуации играчите в червено-черни екипи не намериха точния завършващ удар. Все пак в 36-ата минута столичани успяха да излязат напред. Александър Александров копна топката технично от фаул в наказателно поле, където Светослав Диков бе оставен непокрит и с глава реализира за 0:1. Този резултат се запази до почивката.

 

През втората част Янтра“ показа коренно различно лице. Играчите на Коце Ангелов започнаха да играят повече с топката и пренесоха играта по-трайно в половината на гостите. Резултатът не закъсня и в 62-та минута отборът ни възстанови равенството. Християн Кожухаров бе изведен в наказателното поле от Тони Иванов и се възползва от неумелата намеса на Педро Ферари, за да простреля отблизо вратаря Ивайло Василев за 1:1.

 

В минутите до края „Янтра“ имаше две отлични възможности да направи пълен обрат. В 70-ата минута Тони Иванов бе изведен в наказателното поле, в дясно от вратата, но Ивайло Василев добре затвори ъгъла си и успя да спаси. В 79-ата минута Пламен Кожухаров получи отличен пас в наказателното поле от Петър Казаков, залъга добре Марио Петков и отправи удар, но изстрелът му бе отазен с крак от стража на гостите. В 90-ата минута Християн Кожухаров също получи нова възможност и стреля от малък ъгъл, но покрай гредата.

 

В заключителните минути на двубоя нервите на габровската скамейка взеха връх след серия дискусионни решения на съдийската тройка от София и от пейката Пламен Кожухаров получи директен червен картон заради бурна реакция.

 

„Янтра“ - „Локо“ (Сф) 1:1

 

0:1 Св. Диков 36"

 

1:1 Хр. Кожухаров 62"

 

СЪСТАВИ:

 

„Янтра“: Иван Гошев, Константин Иванов, Мартин Ангелов, Костадин Гаджалов, Христо Митев, Стоян Иванов, Петър Казаков, Тони Иванов, Георги Върбанов, Пламен Кожухаров (88` Владислав Мисяк), Християн Кожухаров (92` Искрен Писаров).

 

Треньор: Костадин Ангелов.

 

„Локо“ (Сф): Ивайло Василев, Педро Ферари, Марио Петков, Мартин Василев, Красимир Милошев, Владимир Семерджиев, Тодор Траянов (74` Наско Милев), Илиян Стефанов, Валентин Николов (45`Павел Петков), Александър Александров, Светослав Диков.

 

Треньор: Иван Колев.

 

Жълти картони: Петър Казаков, Мартин Ангелов, Константин Иванов, Християн Кожухаров, Христо Митев („Янтра“), Тодор Траянов, Илиян Стефанов („Локомотив“).

Червен картон: Пламен Кожухаров („Янтра“).

 

Костадин Ангелов – старши треньор на „Янтра“:

„През първото полувреме не правихме това, което тренирахме. За второто полувреме ги помолихме и искахме просто да пробват нещата, които тренираме и да видят дали ще се получат.

Защото когато пробваш нещо и то се получава, тогава ти си вътрешно убеден, че това нещо работи. И когато това се случи, вече ще се промени и целият стил на игра. Аз виждам, че отборът е притеснен от това да играе с топката. Убеден съм, че това нещо ще се промени и когато се промени – „Янтра“ ще стане силен отбор. Само с раздаване не може. Наистина трябва да променим стила на игра и да стане този, който ще харесва и на играчите, и на публиката. Аз обичам да се играе повече с топката. Момчетата могат много добре и бързо да играят с топката когато е по земята, но когато започнат мачовете и изфирясват, ако мога така да се изразя, и става един хаос. И това не е защото те не го искат, а просто защото ужасно много искат да покажат на обществеността, че те не заслужават това място. Разбирам ги. Нещата оттук нататък ще вървят нагоре. Днес играхме с един отбор, който се бори за първо място, а ние бяхме в криза. Лека-полека ще излезем от нея и такива отбори, които се борят за местата в челото, ние ще започнем да ги побеждаваме. Попитах съдията на мача дали е с чиста съвест и той ми каза, че съм много нахален, от което аз просто замлъкнах. Не искам да коментирам съдиите, но самото човешко отношение не ми хареса. Защото човек когато е с чиста съвест идва, говори откровено с теб и те гледа в очите. Но това си е техен проблем“.

Пламен Кожухаров – капитан на „Янтра“:

„Играхме с един от фаворитите във Втора лига, наистина доста стойностен и силен отбор. Както те имаха възможност да вземат трите точки, така и ние. През първото полувреме отново допуснахме нелеп гол и това малко ни стъписа. През второто решихме да излезем малко по-напред, за да търсим гол и съответно реализирахме. Притеснява ме това, че отборът ни излиза във всеки мач притеснен. В крайна сметка ние имаме 90 минути, в които трябва да се забавляваме и да играем футбол, а каквото се получи. Днес може да няма ден някой, но утре ще бъде най-добрия на терена. Трябва да наблегнем върху това отборът ни да излиза в срещите със самочувствие и с настроение да играе добър футбол. Относно червения картон ще кажа само, че е незаслужен. Подкрепят се дадени отбори, по-малките и по-слабите се унижават и точно по тази причина националният ни отбор е на това ниво. Тази точка ще ни донесе увереност за следващите двубои. Доказахме, че можем. Просто трябва да покажем характер и още по-голямо желание за игра и победа“.

Петър Казаков:

„Тежък съперник и тежък терен. Получихме отново нелеп гол от статично положение, който ни натежа. Хубавото е, че през втората част се съживихме и показахме по-добра игра. С оглед на вторите 45 минути, които изиграхме, мисля, че пропуснахме да вземем победата и още две точки за нашия актив. Създадохме няколко добри възможности за втори гол, но шансът не беше с нас. Надявам се в следващия мач да покажем добра игра и навън. Крайно време е да се поздравим и с успех“.

Иван Гошев:

„Смятам, че тази точка е важна за нас, защото „Локомотив“ е един много добре подреден отбор със силни индивидуалности. Имахме дори и възможности да победим в края на мача, но ги пропуснахме. През първата част успях да спася две положения. При гола мисля, че можеше да се намеся по-добре – трябваше да изляза и да взема тази топка. Реших, че играчът на гостите ще стреля и бях в позиция за удар. Ако беше един опитен вратар – тази топка щеше да я вземе. На полувремето си казахме, че трябва да стъпим по-мъжки през втората част, да реагираме на ситуацията и да вземем, каквото можем. Във всеки мач излизаме за победа, да се раздадем и да изпълним това, което треньорът иска от нас, а каквото трябва, ще стане“.

Тони Иванов:

„Заслужавахме да вземем трите точки. През второто полувреме се раздадохме максимално и играта ни се получаваше повече. През първата част влязохме прекалено респектирани от отбора на „Локомотив“ (София), който определено е един от най-стойностните в групата. Радващото е, че през второто полувреме показахме друго лице и успяхме да стигнем поне до точката. Имах негативно предчувствие по отношение на съдиите. Познавам рефера, все пак си е от София и хората сами могат да си направят изводите. Ние гледахме да се справим максимално, без да коментираме ситуациите. Има хора, които би следвало да го оценяват. Съжалявам, че не успяхме да зарадваме нашия старши треньор, който тази седмица загуби своя баща. Гледаме към следващите мачове и се надявам на повече точки от тях“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото