Възстановяването на щетите и почистването на село Враниловци след поройните дъждове продължават

	Селото придобива вече по-нормален вид, заяви вчера за „100 вести“
Възстановяването на щетите и п
Селото придобива вече по-нормален вид, заяви вчера за „100 вести“ кметският наместник Теодора Томова.

Томова съобщи, че с експертите от Агенцията за социално подпомагане вече са обходени всички жители на селото, които са подали молби за еднократни помощи и към 18-20 август вече ще ги получат. 
„В момента все още обработваме молбите, но по наши изчисления около 18 души ще получат еднократни помощи по 325 лв.
„Стремим се да удовлетворим желанието на всички, които са подали молби, защото хората наистина имат нужда“ - коментира Томова. - Пострадалите от наводнението къщи вече имат по-приемлив вид. Продължаваме и в момента почистването на реката. Организирали сме извозването на клони и дървета, които е донесла реката. Възстановяваме и пътища. Направена е повторна дезинфекция на селото. Вече вървим към нормализиране на нещата, макар и бавно, защото самата работа е трудоемка“ - обясни кметски наместник на с.Враниловци. 
Томова не пропусна да отбележи, че продължават да получават помощ от Общината. От Областна администрация също са изпратили трима човека по програма „Временна заетост“, които работят по почистването на сградата на кметството, което също е пострадала от поройните дъждове.
„Много тиня изкарахме от административната сграда на кметството и много още има да се изкарваме. За това ни помагат и от общинското предприятие „Благоустрояване“. 
Мога да кажа, че с тях имаме много добра координация, както и с фирмите, които Общината е наела за почистването на селото. Помощ получихме и от много доброволци. В събота имахме помощ от младежката организация на ГЕРБ, които помогнаха в почистването на един от дворовете. Нещата наистина, макар и бавно се нормализират“ - представи положението на жителите на с.Враниловци, което пострада най-много от поройните дъждове на 28 юли 2014 г. кметския наместник Теодора Томова.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни