Украинците връщат "гърбавия" ЗАЗ

Препоръчана! <p>Наскоро беше показан нов дизайнерски проект за възраждане на ЗАЗ
zaz-8092.jpg

Наскоро беше показан нов дизайнерски проект за възраждане на ЗАЗ 965, любовно наричан от украинците “горбатый” /гърбушко/.

Наскоро беше показан нов дизайнерски проект за възраждане на ЗАЗ 965, любовно наричан от украинците “горбатый” /гърбушко/. Още преди няколко години, следвайки световната мода за възраждане на стари славни модели, дизайнерите от Запорожие показаха, какъв може да бъде и да стане новият ЗАЗ, ползвайки мотивите на легендарния стар “гърбушко”. За съжаление по-надалеч от дизайнерските рисунки работата не успя да стигне.Но надеждата умира последна и затова в украинските СМИ наскоро беше демонстриран нов интересен проект за възраждането на модела ЗАЗ 965. Той е дело на дизайнера с псевдоним Mr. Dicks. Виделите разработката настояват да бъде изпратена в Запорожския автозавод, а в случай на неговата незаинтересованност в чуждестранни компании.

Защото един възроден ЗАЗ 965 може да стане “украинския Fiat 500” или "украинския VW Beetle”, пък защо не и “украинското Mini”. Проблемът е да се намерят средства и заинтересовани бизнесмени, защото засега подкрепата идва само от ентусиастите. Има и надежда, че рано или късно в Украйна ще се появи и кросовър ЗАЗ, макар и не местна разработка…

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни