Opel Astra GSe: Колкото повече, толкова повече

Opel-Astra-GSe,-koyato-e-oborudvana-s-8-stepenna-avtomatichna-transmisiya
Opel Astra GSe, която е оборудвана с 8-степенна автоматична трансмисия
GSe версиите на Astra получават редица промени и оптимизации, в това число по системата за управление

С цялостната трансформация на автомобилния свят и постепенното преминаване на бизнеса към електрификацията и 100% електрическото задвижване, емблематичните до момента истински масови спортни модификации на отделните марки бяха сред първите "жертви", които паднаха в името на идеята за постигането на по-еко отговорно европейско бъдеще.
За доброто на климата, но за жалост на истинските фенове на по-динамичното шофиране и адреналина, тези автомобили остават в историята, без подобаващо добра алтернатива.
При Opel, най-близкото до познатите от близкото минало специални версии GSi или топ-предложенията OPC се нарича GSe (Grand Sport electric) и представлява отделна подмарка, която компанията анонсира през есента на миналата година, и в която вече фигурират три пазарни предложения- Astra GSe, Astra Sports Tourer GSe и Grandland GSe.
Opel Astra GSe, която е оборудвана с 8-степенна автоматична трансмисия, е изпълнена със зареждаема (PHEV) хибридна задвижваща система с обща максимална мощност от 225 конски сили и максимален въртящ момент от 360 Нм, като тези параметри предлагат наистина добра динамика и скоростно представяне.
Друг сериозен плюс, този път по отношение на задвижващата система на Astra GSe е фактът, че тя е зареждаема и благодарение на интегрираната на борда на автомобила батерия с капацитет от 12.4 kWh, е възможен немалък- до около 60 километра в оптимални условия, пробег в чист електрически режим. При наличие на условия за зареждане в домашна или работна обстановка, автомобилът може да бъде използван реално в 100% електрически режим на ежедневна градска база.
Впечатление по време на управлението на автомобила прави отличния баланс между електромотора и двигателя с вътрешно горене, вторият от които се включва буквално елегантно, когато е наложително, и по същия начин се деактивира, когато не е необходима неговата намеса в процеса по задвижването на автомобила. Трансформацията на колата от 100% електрическа към такава с хибридно задвижване става изключително неусетно, като на момента най-добрата индикация за нейната работа си остава специалното цветово изпълнение на показанията на моментната скорост, което в BEV режим е синьо.
GSe версиите на Astra получават редица промени и оптимизации, в това число по системата за управление, което е още по-директно, окачването, пружини и амортисьори (KONI FSD (Frequency Selective Damping)), новата конфигурация на които намалява отстоянието на автомобила от пътя с допълнителен сантиметър, специално конфигурирана електронна стабилизираща система и други.
Една от най-забележимите доработки при Astra GSe е свързана със спирачната система, която е допълнително оптимизирана и впечатлява с осезаемо по-бърза реакция и цялостна ефективност.
Акцент в интериора на автомобила са специалните за версията предни спортни седалки с интегрирани подглавници, Alcantara тапицерия и обозначителна GSe емблема. Въпреки определено спортното си изпълнение, с допълнителна странична опора, седалките са със сертификат AGR за щадяща гърба ергономия. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни