Обновеният ID.3 бе официално представен в България

Elektromobil-t-e-nalichen-s-dva-razmera-baterii--58-kWh-i-77-kWh.-Probeg-t-e-do-546-km
Електромобилът е наличен с два размера батерии: 58 kWh и 77 kWh. Пробегът е до 546 км

Обновеният ID.3 бе официално представен в България
• Второто поколение на ID.3 е по-зряло, с интериор и екстериор, изведени на ново ниво, така че да създава приятна и комфортна атмосфера, както с вида си, така и като функционалност
• С новият ID.3 Volkswagen имплементират в компактния клас технологии и иновации от последно поколение доскоро запазени за по-високите класове
• Опционалният Travel Assist с данни за рояка е следващата стъпка по пътя към автономното шофиране.
• Route Planner, head-up дисплей с добавена реалност и облачно базирано гласово управление правят ежедневното шофиране на в ID.3 лесно.
• Новият ID.3 е оборудван с най-новия софтуер, което подобрява производителността на системата и е в състояние да се актуализира безжично.
• Електромобилът е наличен с два размера батерии: 58 kWh и 77 kWh. Пробегът е до 546 км (WLTP). Volkswagen планират в бъдеще да предложат и по-малка батерия
В Ботаническата градина на БАН в София, официално бе представен обновеният първи модел от ID. семейството на Volkswagen - ID.3.
„3 години след представянето на ID.3 през 2019, имаме удоволствието днес да покажем наследника на най-компактния ни електромобил. Дизайнът е по-зрял, по-цветен, качеството на материалите в интериора е осезаемо и впечатлява с иновация и устойчиви решения. Благодарение на новия софтуер, системата е по-производителна и по-ефективна“ каза пред медиите бранд мениджърът на Volkswagen Нестор Несторов.
При новия ID.3 дизайнерските екипи са си поставили за цел да използват възможно най-много от екстериорния цвят. Предният капак вече изглежда по-дълъг вследствие на отстраняването на черната лента под челното стъкло и добавянето на вдлъбнатини в страничните панели, които издължават визуално предницата. Интелигентните решения подобряват аеродинамиката В допълнение, оптимизираните и разширени въздухозаборници отпред придават на ID.3 мускулест и спортен външен вид.
ID.3 постига отличен коефициент на съпротивление от 0,263. Най-важният фактор за това е каросерията със стръмни наклонени А-колони, плавна линия на покрива и изтеглени С-колони. Различните решения за отделните детайли също подобряват аеродинамиката. Те включват електрически задвижваната щора на радиатора в предния край на автомобила. Той се отваря само когато силовите агрегати имат нужда от охлаждане. Щората обикновено остава затворена, така че вятърът да може да преминава възможно най-лесно през предния капак. 
Интериорът на новия ID.3 съчетава модерен дизайн и екологични материи. Прецизните шевове в контрастен цвят придават по-изискано излъчване, а в облицовките на вратите и тапицериите на седалките стилистите на Volkswagen са използвали микрофибърната материя Artvelours Eco, в чиито състав влиза 71% рециклиран материал, добит от пластмасови отпадъци, употребени и изхвърлени поне веднъж. 
По отношение на своя външен вид, усещане на допир и издръжливост, Artvelours Eco не отстъпват по нищо на конвенционалните материи от първични суровини.
Меките повърхности от пенополимери на арматурното табло създават изцяло ново усещане при докосване, а оформените по нов начин облицовки на вратите също се отличават с по-меки и по-големи по площ повърхности.
Интелигентна свързаност от самото начало. Включените в стандартното оборудване на модела функции като Plug & Charge, която идентифицира автоматично автомобила и стартира процеса на зареждане при включване на зарядния кабел в станцията и интелигентната програма за планиране на маршрута e-Routenplaner дават възможност за още по-лесно и комфортно зареждане на новия ID.3. При интелигентното планиране на по-дълги пътувания, системата изчислява оптимално местоположението на всички необходими спирки за зареждане така, че крайната цел да бъде достигната максимално бързо. 

В този процес системата отчита също актуалната пътна обстановка, тежестта на трафика, прогнозите за неговото развитие и промените в нивото на заряд на акумулаторната батерия. Броят и местоположението на местата за зареждане се изчисляват динамично и зависят от мощността на зарядните станции. Благодарение на всичко това, e-Routenplaner може да предложи на водача избор между две кратки зареждания с висока мощност и едно дълго зареждане с ниска мощност. Освен това системата предлага надеждна информация и за заетостта на зарядните станции, като заетите въобще не се включват в маршрута. Собственикът може да добави в системата обекти от особен интерес (POI), както и да ги прехвърли бързо и удобно в навигацията на автомобила с помощта на безплатното смартфон приложение We Connect ID Арр.

Moдерно и интуитивно управление на функциите. Новият ID.3 разполага със софтуер от последно поколение, който повишава производителността на системата и е в състояние да получава безжични актуализации ОТА (Over-the-Air). Компактният блок на контролните прибори пред водача използва екран с диагонал 13,4 сантиметра (5,3 инча) и се управлява чрез бутоните на мултифункционалния волан. Централният сензорен екран с диагонал 30,5-сантиметра (12 инча) вече е част от стандартното оборудване и служи за управление на функциите на навигацията, мобилния телефон, мултимедията, системите за асистенция на управлението и настройките на автомобила. Удобното разположение над централната конзола е допълнено от структурата на менютата, в която са отчетени и много желанията на клиентите. Наред с останалото, тя вече предлага по-ясна подредба, в която менюто за зареждане вече е част от първото ниво на сензорния екран.

Предлаганият като допълнително оборудване head-up дисплей с разширена реалност (AR-Head-up-Display) осигурява в непосредственото зрително поле на водача върху челното стъкло не само информация за скоростта и други основни данни за пътуването, а и водене по маршрута с динамични показания на навигационната система. От гледна точка на водача те изглеждат като виртуални насочващи символи, плаващи в пространството на разстояние десетина метра пред автомобила, чиято триизмерна перспектива показва недвусмислено посоката, която трябва да поеме.

Системи за асистенция на водача2 от последно поколение. Допълнително предлаганата система „Travel Assist с данни от пътния трафик“3 вече е на разположение и при ID.3. На базата на системата за адаптивен контрол на скоростта и дистанцията „ACC“ в диапазона от 0 км/ч до максималната скорост и системата за предупреждение при напускане на лентата „Lane Assist“, която контролира активно управлението, новата комплексна система за асистенция на водача надгражда възможностите на две изпитани и доказали се в практиката системи, които при новия ID.3 използват пълна мрежова свързаност. Това означава например, че при наличие на данни от рояка, за Travel Assist е достатъчно да разпознае само една от ограничителните линии на лентата на междуградски отсечки, за да поддържа движението автоматично в нея.

Задвижване и електромотор
Електрическият задвижващ мотор в ID.3 е разположен отзад и осигурява мощност от 150 kW (204 к.с.) и въртящ момент от 310 нютон-метра (Nm). Задвижването на задните колела, което вече се доказа в първото поколение, осигурява пъргаво управление и добро сцепление, като същевременно позволява малък диаметър на завиване от само 10,3 метра. Автомобилът се задвижва от синхронен двигател (PSM), който предлага ефективност доста над 90% в почти всички ситуации на шофиране. Електрическият мотор е разположен над задната ос и въртящият момент се предава към двустепенна, едноскоростна скоростна кутия, включително диференциал.
Включително силовата и управляващата електроника, която обработва управляващите сигнали и превключва токовете, задвижващият блок тежи само около 90 килограма.

Батерията. Новият ID.3 се предлага с два различни размера на батерията: 58 и 77 kWh. Литиево-йонната батерия играе решаваща роля за представянето на ID.3. Със своите 77 kWh, голямата батерия осигурява на ID.3 Pro S пробег до 546 километра (WLTP). В ID.3 Pro с батерия от 58 kWh, пробегът е до 426 километра (WLTP).
Корпусът на акумулатора е направен от алуминиеви профили и е плоско монтиран в пода на автомобила, където е защитен от солиден предпазител на дъното и здрава рамка. Той побира батерийните модули, всеки от които съдържа 24 клетки с гъвкава външна обвивка. Подова плоча с вградени водни канали поддържа модулите при идеалната им работна температура от около 25º С, което е от полза за мощността, бързото зареждане с постоянен ток и експлоатационния живот. След осем години експлоатация или пробег от 160 000 километра батерията все още има поне 70% от първоначалния си нетен капацитет. Това е и гаранцията, която предоставя Производителя.

Цените вече са обявени и всеки желаещ, може да конфигурира своя нов ID.3 в шоурумите на Volkswagen в цялата страна. Стартовата цена на компактния електромобил е 83 402 лв. с ДДС и индикативния срок за доставка към днешна дата е 4 месеца. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни