Ученици на „Иван Вазов” спечелиха награди в национални конкурси

 Тържествената церемония по награждаване на победителите в Международния ученически
Ученици на „Иван Вазов” спечел
Тържествената церемония по награждаване на победителите в Международния ученически конкурс „Заедно в XXI век“ и в Националния конкурс „Зелена планета 2014 г.“ се състоя на 18 юни.

В първата тема „Юрий Гагарин - епоха в овладяването на Космоса“ на Международния ученически конкурс „Заедно в XXI век“ ученичката Йоана Янчева от V „а“ клас участва с реферат и спечели първата награда. Освен официална грамота, тя заслужи и петдневна екскурзия в Москва. По същата тема нейната сестра-близначка Лора Янчева участва с презентация и получи поощрителна награда.
Националният конкурс „Зелена планета 2014 г.“, който е част от Международния детски екологичен форум със същото име, се провежда в рамките на международната му програма „Диалог на културите – от запознанството към уважението“. Организатори на национално ниво са фондация „Устойчиво развитие за България“, Руският културно-информационен център и Националният дворец на децата. Конкурсната програма беше в няколко номинации. Габровските ученици участвали в третата номинация на тема „Живот за горите и съдби на хората“. В раздела за проза Йоана Коева от VII „а“ има поощрителна награда. Истинските постижения на габровчетата обаче са в раздел „Поезия“. Втора награда (първа награда не беше присъдена) спечели Ралица Чавдарова от VII „б“ клас. На трето място се нареди Симона Гутева, ученичка от V „а“ клас, а поощрителна награда взе Петя Спасова от същия клас. Момичетата получили грамоти, както и луксозна енциклопедия на български и руски език.
Ученик на „Иван Вазов“ спечелил награда и от Националното движение „Русофили“. Павел Христов от VII „а“ клас участвал с реферат, посветен на 135 години от Освободителната руско-турска война и 1025 години от приемането на християнството в Русия,  в Националния ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“. Освен грамота Павел получил за награда и таблет.
Директорът на училището благодари за постиженията на учениците както на техните родители, така и на ръководителите им в училище – Бистра Кисьова – старши учител по история и цивилизация и по география и икономика, и Стефка Кръстева – старши учител по български език и литература.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни