Ценка Йонкова: “Успяхме да постигнем добър диалог с местните власти, спечелихме доверието на НПО”

	 Успяхме да постигнем добър диалог с местните власти и
Ценка Йонкова: “Успяхме да пос
Успяхме да постигнем добър диалог с местните власти и териториални структури, спечелихме доверието на неправителствените организации. Така зам.- областният управител Ценка Йонкова определи най-важните резултатите от своята едногодишна работа, в екипа на

Като основен принцип в нейната работа тя определи „съчетаването на експертността с богатия управленски опит, който притежава, натрупан в годините на нейния трудов път. 
„Успяхме да постигнем добър диалог с местните власти и териториалните структури на отделните ведомства. След редица срещи с неправителствените организации стана ясно, че те имат доверие в областната администрация. Това са НПО-та на хората с увреждания, които имаха специални въпроси, които изискваха промяна в законодателството Заедно с тях ние успяхме да дефинираме техни искания и те бяха приети на централно ниво“ - заяви Йонкова, в отчета си за едногодишното управление на Габровска област в областта на социалните дейности, образованието, културата. 
Като успех в нейната работа и на цялото ръководство на областна администрация, тя определи създаването на Областния обществен съвет към областния управител.
„Дневния ред на неговите заседания бяха определяни от направителствените организации и гражданското общество. Там бяха дефинирани много проблеми в сферата на образованието, които в Комисията по заетост, Регионалният инспекторат по образование и местните структури на общините дефинирахме необходимостите за професионалното образование. Участвахме активно в оформянето на план-приема и успяхме да създадем възможност да се реализират част от очакванията на работодателите, свързани с професионалното образование“ -представи един от важните приоритети, по които е работила г-жа Йонкова. 
Като успех тя отчете и работата с читалищата на територията на Габровска област.
На територията на областта имаше проблеми в отношенията и финансирането на читалищата в Дряново, в Габрово. Те потърсиха помощ, споделихме опит и мога да кажа, че те я получиха и не случайно на тази първа сесия, Министерството на културата отпусна за дофинансиране, освен субсидията на читалищата, 139 000 лв за ремонт и оборудване на читалищата. Това не са малко пари, за да могат тези културни институти да се осъвременяват и да работят“ - заяви зам.областният управител Ценка Йонкова. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни