Рокерът Ричард от с. Идилево е мъжът, спречкал се с пътен нарушител

Rokrat-Richard-ot-s.-Idilvo--mazhat,-sprchkal-s-s-patn-narushitl
Рокерът Ричард от с. Идилево е мъжът, спречкал се с пътен нарушител

Шейсет и една годишният британски гражданин Ричард от село Идилево, Севлиевско, е участникът във видеото, което тези дни обиколи медии и социални мрежи. Другият участник е 33-годишният Ясен Сираков от Правец. Между двамата на 29 април т. г. избухна скандал на светофар на ул. „Магистрална“ във Велико Търново.

61-годишният англичанин се придвижвал с мотор, а мъжът от Правец карал джип. Скандалът избухнал, защото на светофара англичанинът направил забележка на нашенеца за бързото шофиране, неприлично поведение и създаване на опасност за другите участници в движението. Свидетелка на всичко това заснела как българинът излязъл от джипа си и се нахвърлил върху чужденеца.
„Този с джипа караше ужасно по „Магистрална“, засече мен, една учебна кола и още много - разказа авторката на клипа Мария Йотова и допълни - Изпреварваше даже от вътрешната страна на платното и направи същото и с този човек с мотора (той се оказа англичанин), на светофара човекът от мотора слезе възмутен и започна да му вика... и тогава вече другия слезе от джипа и започна да го удря. Най-гадното беше, когато го свали на земята и го риташе“.
Ден по-късно от полицията във Велико Търново съобщиха: “Акт по Указа за борба с дребното хулиганство е съставен на 33-годишен мъж от гр. Правец, участвал в спор на ул. „Магистрална“ в областния град. Вчера, след сигнал за проявена агресия на пътя в РУ – В. Търново бяха предприети необходимите действия. Водачите на автомобила и мотоциклета бяха установени. По случая бе образувана преписка.
Днес 33-годишния водач на автомобила от гр. Правец и 61-годишния водач на мотоциклета, британски гражданин, постоянно пребиваващ в България, с адрес в с. Идилево, общ. Севлиево, дадоха обяснения в полицейското управление. Двамата не са заявили претенции един към друг. Съставени са им предупредителни протоколи. На 33-годишния мъж е съставен и акт по Указа за борба с дребното хулиганство, който ще бъде внесен в съда“.
А на 2 май т. г. стана ясно, че Районният съд във Велико Търново е наложил 100 лева глоба на Ясен Сираков. Разбра се, че той и 61-годишен англичанин вече са си стиснали ръцете в полицията и са подписали протоколи,че нямат претенции един към друг. После дори отишли да пият кафе, съобщиха търновски медии.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Държавност

Към началото

Следвай ни