Раян Хайаши и Енчо Керязов екзалтираха габровската публика в „Златна котка“

Топ новина! Dani-Belev-uspya-da-nadmine-sebe-si---podlagaiki-glavata-si-pod-mecha-na-Rayan-Haiashi
Дани Белев успя да надмине себе си - подлагайки главата си под меча на Раян Хайаши

В невероятно шоу се превърна гала спектакълът, с който завърши в неделя вечер по традиция Магичната среща „Златна котка“ в Габрово. Самураят Раян Хайаши и световноизвестният цирков артист Енчо Керязов направиха фурор с участието си и толкова екзалтираха публиката, че тя ги аплодира дълго станала на крака.

В невероятно шоу се превърна гала спектакълът, с който завърши в неделя вечер по традиция Магичната среща „Златна котка“ в Габрово. Самураят Раян Хайаши и световноизвестният цирков артист Енчо Керязов направиха фурор с участието си и толкова екзалтираха публиката, че тя ги аплодира дълго станала на крака.
Чаканото от месеци събитие, за което билетите се бяха свършили отдавна, отново препълни зала „Възраждане“ и накара организаторът Дани Белев да се обърне от сцената към кмета Таня Христова с подкана за по-скорошен ремонт на Дома на културата, за да се премести шоуто там и да предложи възможност за повече публика и по-добри условия за изпълненията на участниците.
Победителите в надпреварата сред магьосниците бяха наградени в началото на гала спектакъла. Голямата награда на Габрово – статуетката „Златната котка“, изработена от габровския скулптор Георги Балабанов, беше връчена от кмета Таня Христова на невероятния млад магьосник от Гърция – Роко. Наградата за първо място в категория „Джуниър за магия отблизо“ получи Никола Ангелески. Първа награда в категорията „Джуниър на сцена“ получи Стар Бой Айван. Победител, избран от публиката – за пръв път тази година се присъжда награда на публиката, стана Маждик Сак.
„Той е властелин на времето, владетел на пространството, бог на магията. Може да ни изплаши до смърт и до болка да ни разсмее. Той е нашият мост към детството и спасителната ни лодка в настоящето. Той владее всичко, което ние не можем. Той владее стихиите и самият той е стихия, вярвам, че той е и магия.“ С тези думи кметът Таня Христова представи на публиката инициатора и организатора на магичния фестивал „Златна котка“ Дани Белев. По-късно в шоуто той доказа пред публиката част от тези твърдения.
Водещ на спектакъла беше популярният рапър Устата, а привилегията да подгреят публиката имаха танцьорите от балет „Магия“ на Александър Белков. На сцената показаха своите магични умения най-напред най-добрите млади илюзионисти като най-младата участничка в надпреварата и носител на специалната награда на публиката и журито Ива Маджик. Изключително впечатли габровци носителят на голямата награда Роко, както и Айван и неговата партньорка, които изчезваха за секунда и се появяваха с разменени места. Уменията си показаха още гостите от Сърбия Пикси и Зека, Маджик Сак, както и Гого Реквием от Македония – единствен от Балканите успял да спечели стипендия от Магичното училище на Джеф Макбрайд в Лас Вегас. Този път с приятно лирично изпълнение под съпровод на пиано се включи със своя номер и Дани Белев. Невероятната кулминация на вечерта обаче настъпи, когато на сцената и на масата пред нея застана самураят Раян Хайаши - настоящият европейски шампион по магия отблизо, който беше и лектор на фестивала. Най-напред той изуми габровци с магията си с монети и карти, с която се готви да стане първенец в Световното първенство през юли в Южна Корея. Апогеят на спектакъла настана, когато Хайаши се качи на сцената като самурай и показа невероятните си умения с меча „Катана“. Едва ли някой от зрителите е изпитвал друг път толкова силно чувство, смесица от страх и възхищение, както в случващото в този момент в зала „Възраждане“. Страхът беше заради здравето и живота на Дани Белев, който се подложи с изумителна смелост за асистент на Хайаши. Пресни краставици стърчаха от главата, шията и ръцете на Дани, а със завързани очи Хайаши размахваше изключително острия огромен меч и режеше част от краставиците без да нарани Дани. Най-напред публиката остана без дъх, а след това избухна в ръкопляскания, викове и подсвиркване. Станали на крака хората дълго аплодираха невероятното изпълнение. Сцената се повтори и при номера, оставен за заслужен финал на невиждания досега в Габрово гала спектакъл. За участие в него беше пристигнал световно известният акробат и еквилибрист Енчо Керязов. Зала „Възраждане“ се оказа ниска за най-популярният български цирков артист, носител на „Сребърен клоун“ от Световното първенство в Монте Карло. Той се издигна на седем метра височина, балансирайки на едната си ръка и едва не докосна с крак тавана на залата. Нямаше как световната класа на акробата да не впечатли публиката. Тя го награди с нестихващи аплодисменти и скандиране „Енчо! Енчо!“.
Седмото издание на фестивала за магия „Златна котка“ доказа, не само че е най-доброто подобно събитие на Балканите, а че Габрово наистина би могъл да стане в бъдеще домакин на Европейско първенство по магия, каквото е намерението на организаторите от „Куик Хендс Проджект“. Защото си има и невероятна публика, и невероятни организатори на „Златна котка“, а вече и седемгодишна традиция. Остава само градът да се сдобие с ремонтиран Дом на културата, за да не остават много от почитателите на магията без билети за финалното шоу.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни