Радко Радков събира днес в Габрово стари бойни другари

<p>Със стрелба с „Макаров“, символични военни почести и знаме бившите
Радко Радков събира днес в Га

Със стрелба с „Макаров“, символични военни почести и знаме бившите старшини школници от поделение 60190 ще си спомнят за мъжката дума и воинското приятелство Габровецът Радко Радков, чийто живот е свързан с армията, ще събере днес стари бой

С това изненадите и шегите, подготвени в типично габровски стил от главния организатор – о. р. капитан Радков, със съдействието на о. р. ст. лейтенант Симеон Милев от Варна, не свършват.
Довечера, след разглеждане забележителностите на Габрово, ще бъдат посрещнати в базата от „дежурен офицер“ и „комендант“ на мероприятието, ще седнат край умаления модел на знамето на поделението, ще участват във викторина и търг с наддаване за войнишки атрибути и пр. На следващия ден ги очакват още приятни забавления в три „учебни центъра“ – стрелба с пневматична пушка по специфични габровски цели, стрелба с прашка и хвърляне на учебни гранати в цел. Ще получат командирски чанти, лична офицерска поща и още подаръци в типично габровски стил.
Животът обаче не е само забавен, затова бившите бойни другари ще си спомнят за тези, които вече не са сред тях, ще си дадат „мъжка дума в името на воинското приятелство“ срещите им да продължат. Под мотото „А бяхме млади...“.
„Срещата се провежда с подкрепата на началника на Областния военен отдел подп. Емил Михайлов и с участието на бивши ръководители на учреждения, ведомства и организации, свързани с българската армия“, допълни Радков, от чийто стаж над 30 години са свързани с предказармената подготовка на младежта.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни