Проект „Практични финанси“ в ПМГ „Академик Иван Гюзелев” и ПГТ „Пенчо Семов” - Габрово

Препоръчана! Uchastnitsite-v-proekta-„Praktichni-finansi“-
Участниците в проекта „Практични финанси“

През учебната 2018-2019 година две училища от област Габрово - ПМГ „Академик Иван Гюзелев” и ПГТ „Пенчо Семов” - са класирани и ще работят по проект „Практични финанси”. Институционални партньори са Министерство на образованието и науката, Комисията за финансов надзор и Националната агенция за приходите.

     Проектът е иницииран от финансовия сектор у нас и неправителствената образователна организация JA България.
     Основните корпоративни партньори, които застават зад реализацията на проекта и финансират старта му, са NN България, БНП Париба Лични финанси и Финансова група „Карол“.
Програмата използва традиционни методи на обучение и обучение с дигитални технологии, смесени по начин, който помага на учащите да усвоят материала по-продуктивно.
     На 26 ноември 2018 г. беше проведено съвместно занятие в зала „България“ на ПМГ „Академик Иван Гюзелев”. Преподавателите Даниела Пендашева от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев” и Венцислав Станев от ПГТ „Пенчо Семов” представиха темата „Способности, интереси, ценности – решение за образование и кариера” пред   ученици от девети и  десети класове на двете училища.
     Целта на обучението по „Практични финанси” на  JA България е да се предоставят знания и практически умения в планирането и управлението на личните финанси, включително да се изясни ролята на заетостта и доходите, бюджетирането, спестяването, кредити и дълг, защита на потребителите, разумно потребление, управление на риска, инвестиране. Изборът на кариера и степен на образование трябва да е ясен, точен и навременен, като от изключителна важност е съобразяването с личните приоритети и ценности  на всеки млад човек.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото