Габровска област на седма позиция

Direktor-t-na-PMG--akad.-Ivan-Gyuzelev--TSvetana-Kyumyurdzhieva-ima-povod-za-gordost
Директорът на ПМГ "Акад. Иван Гюзелев" Цветана Кюмюрджиева има повод за гордост
На националното външно оценяване седмокласниците от областта са на 7 място по български език и литература, десетокласниците са четвърти в страната

"На национално ниво средния брой точки на националното външно оценяване по Български език и литература за седми клас е 56.04. В Габровска област резултатите сочат 56.22 точки, макар и с малко, сме над средното за страната" - съобщи Емилия Ангелова, старши експерт по средно образование в Регионалното управление на образованието. По рейтинг област Габрово се намира на седма позиция от всичките 28 области.
    С най-голям брой точки по български и литература са Природоматематическа гимназия "Акад. Иван Гюзелев", основно училище "Ран Босилек" и основно училище в Плачковци.
   "За 10 клас средният брой точки на национално ниво е 47.44. В нашия регион средният брой точки на националното външно оценяване е 50.15. Рейтингът за 10 клас се нареждаме на четвърто място сред останалите области" - информира още Емилия Ангелова.
   По български и литература най-добре са се представили десетокласниците от Национална Априловска гимназия, Природоматематичска гимназия и СУ "Васил Левски" - Севлиево.
   По отношение английския език в седми клас на национално ниво точките са 79.67, а на регионално ниво 81.36, по-висок резултат от средния за страната. Много високи резултати има също по английски - на национално ниво - 80.38 точки, а на регионално - 80.57. 
   По немски език на национално ниво средният резултат е  82.66, а на регионално - 83.17 точки.
     По математика резултатите на област Габрово на седмокласниците са съизмерими със средните за страната, дори са по-високи от тези през миналата година. Средният резултат за страната е 35.29, а на регионално ниво 31.33 точки. С най-добри резултати са Природоматематическа гимназия "Акад. Иван Гюзелев", основните училища "Ран Босилек" и "Неофит Рилски", "Св. св Кирил и Методий", СУ "Васил Ленски"- Севлиево и ОУ "Васил Левски"-Плачковци.
    Ученик от Природоматематическата гимназия има 100 точки по математика - сподели още Емилия Ангелова.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни