Посланикът на Беларус беше в Габрово

	За подновяване на сътрудничеството с побратимените общини от Беларус, както
Посланикът на Беларус беше в Г
За подновяване на сътрудничеството с побратимените общини от Беларус, както и за възможностите за развитието му на регионално ниво, бяха разговорите между посланика на Н. Пр. Владимир Воронкович и областния управител на Габрово Николай Григоров.

Според областния управител на Габрово и четирите общини от областта имат побратимени градове от Беларус. Контактите им са много отдавна, но за съжаление в последно време връзките им залиняха. „Затова нашата роля е да направим възможното за подновяването им, особено в икономическо отношение – заяви Григоров по време на срещата на Владимир Воронкович с представители на бизнеса от региона. - Ние имаме много общи черти, освен това Беларус е и интересен бизнес партньор за нас, но за да има резултат от отношенията, трябва и двете страни да са активни”.
От своя страна Негово Превъзходителство сподели, че в България около 40 населени места са побратимени с градове в Беларус, но поради слаба активност на кметовете контактите не са особено активни. Пред участниците в срещата бяха представени бъдещи икономически събития и инициативи, които Посолството на Беларус предвижда да се проведат до края на годината.
По време на срещата стана ясно, че е налице интерес към индустриалното производство, туризма и към културни обмени. Бяха обсъдени възможности за двустранни връзки и проблеми, пред които се изправя габровският бизнес. Освен трудностите стана ясно, че има и добри примери за споделяне като например изградените вече връзки с бизнеса от Могильовска област.
В рамките на визитата на посланика в Габрово беше проведена среща с кмета на Община Габрово и посещение на фирма АМК „Задвижваща и управляваща техника”.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни