Очаквайте третото издание на Gabrovo Innovation Camp

Ochakvayt-trtoto-izdani-na-Gabrovo-Innovation-Camp
Очаквайте третото издание на Gabrovo Innovation Camp
Предложенията ще бъдат обсъдени и най-добрите от тях ще бъдат отправени като предизвикателства към работните групи по време Кампа. Идеи се приемат до 11 август 2018 г. на сайта на събитието https://gabrovoinnovationcamp.eu/ , в специално създадената за целта форма.

Предложенията ще бъдат обсъдени и най-добрите от тях ще бъдат отправени като предизвикателства към работните групи по време Кампа.
 Идеи се приемат до 11 август 2018 г. на сайта на събитието https://gabrovoinnovationcamp.eu/ , в специално създадената за целта форма.
 А какво е социална иновация?
 Центърът за социална иновация към Станфордския университет дефинира социалните иновации като „процесът на разработване и внедряване на ефективни решения за предизвикателни, често системни социални и екологични проблеми в подкрепа на социалния напредък. Социалната иновация не е прерогатив или привилегия на никоя форма на организация или правна структура. Решенията често изискват активното сътрудничество на всички съставни елементи – от правителството, през бизнеса, до неправителствения сектор.“
Агенция за иновации Innovation Starter Box, чиито екип модерира първото издание на Кампа, перифразират дефиницията на Европейската комисия за социална иновация и я осмислят като разработване на идеи, услуги и модели, които адресират по-добре социални проблеми. Те включват гражданска инициатива, сътрудничество между частния и публичния сектор с цел подобряване на средата.
 Повече на информация по темата може да намерите на:
http://innovationstarterbox.bg/blog/socialnite-inovacii-tarsiat-kreativni-i-lesni-za-upotreba-reshenia/
http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1081&langId=en

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Габрово

Към началото

Следвай ни