Община Куманово предложи помощ за предотвратяване на щетите от поройните дъждове в Габрово

	Община Куманово предложи своята помощ за предотвратяване на щетите от
Община Куманово предложи помощ
Община Куманово предложи своята помощ за предотвратяване на щетите от поройните дъждове в Габрово.

Това направи по телефона вчера началникът на отдел „Международни отношения“ в общинската администрация на македонския град Горан Метевски пред своя габровски колега Галина Витанова - шеф на отдел „Протокол и връзки с обществеността“. 
Той предаде тревогата на кмета на град Куманово и на общинските служители за последствията, които са нанесли в България поройните дъждове, и готовността им да помогнат с каквото трябва. 
Галина Витанова благодари за отзивчивостта и протегнатата ръка за помощ, но увери своя колега и ръководството на побратимения на Габрово град, че на този етап общинското ръководство се справя с помощта на гражданите и други институции. 
Витанова информира Горан Метевски, че в Габрово се извършват сериозни строителни дейности по много проекти едновременно, затова не са канени много гости. Но го увери, че това няма да е задълго и когато дойдат отново в Габрово, ще видят един съвсем различен град. 
Куманово е вторият по големина град в съседна Македония. На 27 февруари 2009 година беше подписан Протокол за намерение за сътрудничество между Габрово и Куманово, като всички съвместни инициативи ще бъдат конкретизирани в годишни двустранни спогодби.
В протокола са записани намеренията на двете страни за иницииране и участие в съвместни проекти в областта на икономическото развитие и европейската интеграция, обмен на информация между органите на местното самоуправление и сътрудничество във всички сфери на обществения живот.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни