„Обществен дарителски фонд - Габрово” с приз за ефективно изразходване на набраните средства

	„Обществен дарителски фонд - Габрово” спечели първа награда в категорията
„Обществен дарителски фонд - Г
„Обществен дарителски фонд - Габрово” спечели първа награда в категорията за най-ефективно изразходване на събрани средства, съобщи на пресконференция вчера областният управител Николай Григоров.

Той информира, че високото отличие се дава от фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) по негово предложение. Григоров лично се включил и в церемонията по награждаването.
„Това е признание за дългогодишен труд на Обществения дарителски фонд. В Габрово има традиции в дарителството, като се започне от Васил Априлов. В кампанията за 2013 г. са привлечени като дарители над 72 физически и юридически лица. По-важното е, че парите са изразходвани най-ефективно” - заяви Николай Григоров, който лично връчи на сегашния и бивш директор на „Обществен дарителски фонд  - Габрово“ Нина Мускурова и Галина Банковска.
„През всичките 12 години от съществуването на фонда доказахме, че габровци не са стиснати, а са спестовни и знаят как да работят за каузи - заяви Галина Банковска. -  Ние финансирахме проекти в доста сфери - образование, социално включване, здравословен начин на живот, спорт и др. За това време ние сме събрали над 700 хил.лв., а само за 2013 година са привлечени 50 207 лв.“ - съобщи тя и благодари на областния управител за доверието и доброто партньорство. 
Банковска оцени по достойнство ролята на Мариян Костадинов, в качеството му на областен управител, за доброто партньорство с Обществения дарителски фонд, особено при подготовката и провеждането на Националното честване на Шипченската епопея. 
Нина Мускурова добави, че и тази година най-големият проект, който осъществява „Обществен дарителски фонд - Габрово“, е свързан с тазгодишното честване на августовските боеве на Шипка през паметната 1877 година, което ще се преведе на 23 август с участието на президента.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни