Най-много студенти ще се приемат в „Електротехника и електроника“

Топ новина! 	Най-много студенти в образователно-квалификационната степен бакалавър ще се приемат във
Най-много студенти ще се приемат в „Електротехника и електроника“
Най-много студенти в образователно-квалификационната степен бакалавър ще се приемат във факултет „Електротехника и електроника“ - 285 в специалностите „ Автоматика, информационна и управляваща техника“, „Електроника“, „Електроенергетика и електрообзавежд

През новата учебна година най-много студенти в бакалавърската степен на Техническия университет в Габрово ще се приемат във факултет „Електротехника и електроника“ - - 285 човека, съобщиха от ВУЗ-а. Кандидатстудентската кампания за новата 2017/2018 учебна година започна още през месец февруари. Университетът участва в кандидатстудентските борси в различни градове на страната със свои презентации и рекламни материали. В условия на силна конкуренция в областта на висшето образование за новата учебна година Техническият университет предлага обучение по 17 специалности в бакалавърската степен и 21 специалности в магистърската в областта на техниката и технологиите, стопанските и социални науки. Освен обучение в трите факултета на университета - „Електротехника и електроника“, „Машиностроене и уредостроене“ и „Стопански“, Техническият университет предлага обучение и в четири специалности в образователната степен „професионален бакалавър“ в Техническия колеж в Ловеч. Общо през 2017/2018 година ще бъдат приети 930 студенти редовно и задочно обучение, от които 650 - в бакалавърската степен, 195 - в магистърската и 85 – в степента „професионален бакалавър“.

Най-много студенти в образователно-квалификационната степен бакалавър ще се приемат във факултет „Електротехника и електроника“ - 285 в специалностите „ Автоматика, информационна и управляваща техника“, „Електроника“, „Електроенергетика и електрообзавеждане“, „Комуникационна техника и технологии“ и „Компютърни системи и технологии“. Във факултет „Машиностроене и уредостроене“ в бакалавърската степен ще се приемат 240 студенти в специалностите „Дизайн, техника и технологии в текстила“, „Компютърни технологии в машиностроенето“, „Компютърен дизайн в индустрията“, „Мехатроника“ „Отоплителна, вентилационна, климатична и газова техника“, „Техника и технологии за опазване на околната среда“, „Технология на материалите и материалознание“. Във факултет „Стопански“ през новата академична година ще се приемат по-малко студенти в бакалавърската степен – 125, в специалностите „Икономика на търговията“, „Социални дейности“, „Публична администрация“, „Стопанско управление“ и „Индустриален мениджмънт“. Предлаганите специалности са съобразени с търсенето на специалисти на пазара на труда и с новите тенденции в областта на образованието. Акцент в обучението са формирането на гъвкави практически умения, бизнес ориентирано образование, прилагане на иновативни методи на преподаване и учене, участието на студентите в изследователски и образователни проекти, осъществяване на образователна мобилност или мобилност с цел практика.

Учебните планове на специалностите и учебните програми на дисциплините периодично се анализират и актуализират като се отчита ролята на бизнеса при подготовката и реализацията на бъдещите специалисти, стандартите на работа на съвременните фирми, търсенето на пазара на труда и тенденциите за развитие на специалностите.

За втора поредна година Техническият университет предлага бизнес ориентирано обучение в инженерните специалности съвместно с водещи предприятия от региона и страната. Студентите имат възможност да се обучават в реална работна среда без откъсване от производството по предварително съгласуван с тях график, да получават стипендия и възнаграждение, да ползват студентско общежитие, да участват в проекти и да се обучават от опитни специалисти от практиката. Обвързването на следването с договор за практическо обучение и бъдеща реализация стимулира студентите за много добри резултати по време на обучението.

Новост за учебната 2017/2018 година е обучението по специалност „Стопанско управление“, магистърска програма „Управление на проекти“ - дистанционна форма. Завършилите тази специалност получават знания и умения за иницииране на проекти, за планиране на дейности и осигуряване на необходимите ресурси за мониторинг и контрол на проектни дейности.

Студентите имат възможност да участват в научноизследователската дейност, да развиват своите умения в различни области на изкуството и да спортуват в базите на ВУЗ-а. На тяхно разположение са две зали за фитнес и добре оборудваните и поддържани бази в с. Младен, местността Узана и с. Потока. Всяка година отборите на Техническия университет се представят успешно и заемат призови места на национални студентски състезания и олимпиади по математика и информатика.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни