Кристияна Блажева стана секретар на министър Стойнев, за ден

	Дванадесетокласничката от ПГИ «Рачо Стоянов» - Дряново Кристияна Блажева беше
Кристияна Блажева стана секрет
Дванадесетокласничката от ПГИ «Рачо Стоянов» - Дряново Кристияна Блажева беше парламентарен секретар на министъра на икономиката и енергетиката – Драгомир Стойнев за един ден. Възпитаничката на Икономическата гимназия за втора поредна година се включва в

На Кристияна бе поверена изключително отговорната задача да съветва икономическия министър. Бъдещата икономистка пое ангажирано функциите на съветник и с помощта на своя ментор Мадлен Стоянова бързо успя да се запознае с всички въпроси, на които министър Стойнев трябваше да даде отговор по време на блиц парламентарния контрол в Народното събрание същия ден. Г-ца Блажева в детайли разгледа проблемите, свързани с «Химко» - Враца, корабостроителницата в Бургас, като не пропусна нито един въпрос, поставен на министъра от праламентарнопредставените партии, отнасящ се до нефункциониращи производствени структури, неизплатени заплати, забавени плащания и др. Министър Стойнев представи своята млада съветничка на председателя на Народното събрание и на почти всички парламентарни лидери, които не скриха своето задоволство от запознанството си с нея. 
След напрегнатия работен ден Кристияна сподели, че е много щастлива, затова че е имала шанса да работи в Министерството но икономиката, тъй като бъдещите й планове са свързани с реализацията в тази сфера. Тя вече е приета за студентка в Стопанската академия в Свищов, след отлично представяне на национално състезание по счетоводство приз миналата учебна година, и от следващата есен ще изучава Международни икономически отношения. «За мен този ден беше изключително интересен и ползотворен, получих много ценни съвети и опит, които без съмнение ще прилагам в бъдещата си професионална кариера» - каза Кристияна.
На свършената от нея работа като парламентарен съветник министър Стойнев постави възможно най-високата оценка и като доказателство за това покани девойката на сжаж в министерството през лятото. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни