Копаят новия асфалт на “Йоан Предтеча”заради авария

vПроблемът е заради частен имот, но гражданите веднага сигнализират, защото
Копаят новия асфалт на “Йоан П
vПроблемът е заради частен имот, но гражданите веднага сигнализират, защото беше казано, че 5 години няма да се разкопават асфалтираните след Водния проект улици

Изкопните работи върху новия асфалт на ул.“Йоан Предтеча“ се дължат на авария по канално отклонение на прилежащия имот. Това обясниха от Звеното за управление на водния проект на питане на „100 вести“, провокирано от сигнал на граждани. 
Провокирани от информацията във вестника, че вече са завършени строителните дейности по етап 1 на Водния проект, който включва и ул“Йоан Предтеча“ те се обадиха на редакционния телефон, че новият асфалт, в началото на улицата, вече се реже отново.
„Защо? Нали беше казано, че асфалтираните вече улици не трябва да се разкопават в продължение на 5 години, според изискванията на ЕС, който финансира проекта“ - беше питането на загрижените габровци.
Управителят на Звеното за управлението на водния проект Марта Петрова напомни, че след завършване на строителните дейности се предвижда една година за отстраняване на евентуални аварии по ВиК мрежата, какъвто е посочения случай. 
Но тя беше категорична, че това не означава, че положената асфалтова настилка може да се разрушава по вско време и повод. Че това става единствено, след експертната намеса на специалистите от Звеното за управление на водния проект. Тя благодари за подадения сигнал и информира, че ще бъде отговорено на всеки сигнал на гражданите.
„Аварията се отстранява, след което ще бъде вазстановена настилката“ - съобщи още тя.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни