Инж. Николов: „Община Трявна има технически проект за междублоковото пространство на ул. „Украйна”

„Имаме готов технически проект за облагородяването на междублокови пространства и
Инж. Николов: „Община Трявна и
„Имаме готов технически проект за облагородяването на междублокови пространства и зони за отдих в Трявна, включително и за това на ул. „Украйна“, на обща стойност 80 200 лева“ - заяви кметът на общината инж. Драгомир Николов по повод публикацията в „100 в

 „Общински съветник протестира с кални детски обувки“, и подзаглавие: „Божидар Христов не приема децата от ул. „Украйна“ в Трявна да играят в кал, но колегите му не гласували едни 15 000 лв.“. Инж. Драгомир Николов подчерта, че г-н Христов и живущите на ул. „Украйна“ са запознати с намеренията на Общината и дори имат негласно споразумение за публично-частно партньорство, ако не се намери външно финансиране за ремонт на детската площадка. 
„Техническият проект на Община Трявна е не само за това междублоково пространство, но и за много други подобни площи. Подготвен е през миналата година, за да сме готови при отварянето на новите оперативни програми да кандидатстваме за много подобни пространства и зони за отдих в Трявна и Плачковци. Ако не се получи по този начин, ще се търси финансиране чрез публично-инвестиционната програма на Общината“ – обясни инж. Николов. Той не скри учудването си от факта, че общински съветници като Божидар Христов решават да демонстрират по подобен начин позицията си, след като Общината вече е представила намеренията си пред живущите на ул. „Украйна“. 
Своята реакция по проблема изрази и председателят на Общинския съвет д-р Нели Цанева. Тя припомни, че разпределението на средствата в общината става по приоритети. 
„Хубаво е да имаме толкова голям бюджет, че парите да стигнат за всичко, но е невъзможно. Всички знаят, че Трявна беше обявен за най-красив град в България. Много от междублоковите пространства са уредени, пишат се нови проекти.
Още при обсъждането на Бюджета на Община Трявна за 2014 година  общинските съветници от коалиция „Промяна“ предложиха да се отделят 15 000 лева за зелената зона на ул. „Украйна“. Но всички знаем, че когато един общински съветник иска пари от общинския бюджет, трябва да предложи откъде да се вземат те, за да се прехвърлят на друго място. Но такова предложение не беше направено. Когато кажеш нещо, трябва да се аргументираш, а не просто да пускаш сензации в пространството. Знаете, че в общинския бюджет всичко е разпределено много точно и когато искаш пари, трябва да кажеш защо и откъде да се вземат средствата, които са необходими за изпълнението на твоето предложение. Не мога да си обясня изказванията на Божидар Христов по друг начин, освен като част от предизборната кампания, която явно вече започна“ - сподели председателят на ОбС - Трявна д-р Нели Цанева. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни