Хандбалният „Чардафон” спечели мъжката „Б” група в дебютното си участие!

Топ новина! <p>Брилянтен завършек на сезона за габровските хандбалисти! Още при дебюта
Хандбалният „Чардафон” спечели

Брилянтен завършек на сезона за габровските хандбалисти! Още при дебюта си във втория ешелон на мъжкия хандбал създаденият през лятото на миналата година ХК „Чардафон“ извоюва първото място, а с това и възможността да кандидатства за влизан

Избраниците на селекционера Христо Йорданов спечелиха шампионата в „Б“ група на зона „Мизия“, след като се пребориха с прекия си конкурент и миналогодишен първенец „Локомотив“ (Горна Оряховица) на последния турнир, който се проведе в Ловеч. Претендентите за първото място се срещнаха още в първия мач от надпреварата и габровските хандбалисти се наложиха убедително с 19:13. Въпреки че беше без основни фигури като Слав Колев, Георги Дойчинов и Никола Караджов, отборът на „Чардафон“ игра много силно и заслужено стигна до успеха.
„Железничарите“ имаха аванс само един път в мача, при 1:2 в третата минута. След това селекцията на Христо Йорданов пое контрола върху играта и до края не изпусна лидерството. С три поредни гола на Радослав Иванов и един на Мирослав Денчев габровският тим дръпна със 7:3, но в последните минути на полувремето „Локомотив“ успя да намали пасива до 7:6. Попадение на Пенчо Пенчев секунди преди почивката фиксира резултат 8:6 в полза на „Чардафон“. Разликата от два гола се запази до петата минута на втората част. След това габровският тим отново направи серия от три поредни попадения - две на Радо Иванов и едно на Михаил Башев, и в голяма степен реши мача в своя полза. В минутите до края хандбалистите ни запазиха умело аванса си и триумфираха с крайното 19:13. Мирослав Денчев заби 7 гола за ценната победа, а Радослав Иванов се отчете с 6. Три гола за успеха добави Михаил Башев, а по един път във вратата на „железничарите“ се разписаха Пламен Дедев, Пенчо Пенчев и Ивайло Велков. Останалите, които допринесоха за победата, бяха вратарят Васил Василев, Станислав Галов и юношите Марио Вълев и Божидар Христов.
Впоследствие и двата отбора записаха поражения от отбора на домакините - „Ловеч 98“, и по една победа над състава на „Левски 1920“ (Стражица). Така „Чардафон“ и „Локомотив“ завършиха първенството с равен брой точки и с по две разменени победи, но габровският тим получи трофея за шампион за „Б“ група заради по-добрата си голова разлика.
Към купата „Чардафон“ прибави и две индивидуални награди. В златната седмица на първенството намериха място Радослав Иванов, като най-добър разпределител, и младият татко Михаил Башев, който беше определен за най-добър пивот.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни