Чардафон - юноши втори в турнира Купа България

K-m-sreb-rnite-medali-„CHardafon“-pribavi-i-edno-ot-individualnite-otlichiya---na-Radoslv-S-bev
Към сребърните медали „Чардафон“ прибави и едно от индивидуалните отличия - на Радослв Събев
Трета възрастова група на габровския хандбален клуб „Чардафон“ завоюва отличия от турнира Купа България-БФХ от началото на годината.

 След младежите до 19 години и юношите до 16 години, призово класиране записа и младшата възраст на клуба, която се пребори за сребърните отличия. Финалният турнир при 14-годишните се проведе в Гоце Делчев с участието на шестте най-добри отбора в тази възраст. 
Младите габровски хандбалисти бяха в една предварителна група с отборите на „Пирин 64“(Г. Делчев) и НСА (София). Момчетата на треньора Христо Данаилов заеха второто място с победа над столичани с 32:19 и загуба от домакините – 17:22. В другата предварителна група първенец стана отборът на „Кубрат“, който надигра „Албатрос“ (Бургас) с 23:19 и „Локомотив“ (ГО) с 27:16. „Железничарите“ заеха второто място в групата с успех над „Албатрос“ с 19:17.
На полуфинала „Чардафон“ срещна отбора на „Кубрат“. В двубой изпълнен с много изравнявания и обрати, в крайна сметка габровските момчета успяха да се наложат с 24:21. На полувремето авансът им беше само гол – 12:11. В спора за трофея възпитаниците на Христо Данаилов и Милена Иванова отново се изправиха срещу отбора на домакините – „Пирин 64“, който отстрани в другия полуфинал „Локомотив“ (ГО) с 20:13. Подкрепяни от своята вярна и колоритна публика, домакините започнаха по-концентрирано срещата. Последва изравняване, но за съжаление силите на габровци стигнаха до тук. През второто полувреме отборът на „Пирин продължи да трупа аванс до крайното 17:10 (7:4).
Към сребърните медали „Чардафон“ прибави и едно от индивидуалните отличия. Заслужи го Радослв Събев, който беше определен за най-полезен състезател на финалния турнир. Голмайстор на проявата с 33 попадения стана Дарио Тодоров от ХК „Кубрат“, а състезателите на „Пирин 64“ Георги Ангелаков  Димитър Баделски получиха отличията за най-добър защитник и най-добър вратар.
„Всички сме щастливи, че след толкова години усилие с набор 2010/2011 успяхме да играем финал. Нормално е да сме леко огорчени, но в края на краищата изиграхме тежък полуфинал, който ни изхаби както физически, така и емоционално. Ще е много хубаво ако повторим или надградим този резултат на Държавния финал през месец юни в морската ни столица. Поздравления за организаторите на турнира, които го превърнаха в празник”, коментира треньорът на сребърните медалисти Христо Данаилов.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни