Три габровски хандбалистки с повиквателни за женския национален отбор

Dimit-r-Nikolov---Mechkata-sche-razchita-na-16-momicheta
Димитър Николов - Мечката ще разчита на 16 момичета
Димитър Николов ще разчита на Преслава Стойчева, Екатерина Стефанова и Стефани Петрова

Три габровски хандбалистки са повикани в националния отбор на България за предстоящите два мача срещу Турция от Европейските квалификации за жени.
    Двубоите са от предварителна група 6, в която са още съставите на Сърбия и Черна гора. Срещите с тима от южната ни съседка са на 28 февруари (сряда) в „Арена Шумен“ и на 3 март в Анкара.
    Селекционерът на представителния ни женски тим Димитър Николов е включил в състава 16 хандбалистки – 11 от вътрешното ни първенство и 5 състезаващи се в чужбина. 
    Сред избраничките му от родния шампионат са възпитаничките на местния ХК „Бъки“ Преслава Стойчева, Екатерина Стефанова и Стефани Петрова, които в момента се състезават за други клубове. 
Вратарката Преслава Стойчева и Стефани Петрова този сезон са в редиците на „Етър 64“ (Велико Търново).
Стефани е и една от топ реализаторките на „виолетовите“ с 83 попадения в изиграните до момента 10 кръга. Екатерина Стефанова тази зима смени отбора на „Академик ПУ“ (Пловдив) с този на „Свиленград“ и с него ще участва в битката за разпределението на медалите в шампионата. 
Сред националките са и още две състезателки, които са носили екипа на ХК „Бъки“. 
На вратата на България ще бъде спечелилата шампионската титла с габровския клуб през 2016-та Екатерина Джукева. Тя в момента защитава цветовете на румънския „Търгу Жиу“ и с отбора от северната ни съседка участва в групите на втория по сила европейски клубен турнир – Европейска лига. В състава е и друга бивша шампионка с ХК „Бъки“ – крилото Габриела Георгиева, която от настоящия сезон се състезава за германския „Франкфуртер“. 
Женският национален отбор на България участва в квалификациите за Европейското първенство, което ще се проведе в края на тази година в Австрия, Унгария и Швейцария. 
Съставът ни вече изигра първите си два мача от квалификационна група 6, в които записа две поражения – 16:40 при визитата си на Сърбия и 20:34 в Шумен срещу бронзовия медалист от последното европейско първенство – Черна гора.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни