„Чардафон„ шампион при 14-годишните

Водеща! Na-pochetnata-st-lbichka-nastroenieto-beshe-razlichno
На почетната стълбичка настроението беше различно
  С гол в последната секунда на Ганчо Торлозов, отборът на „Чардафон“ спечели драматично златните отличия и е новият шампион на България по хандбал при юношите до 14 години.

   Момчетата на треньора Христо Данаилов постигнаха пет победи, а във финала показаха страхотен отборен дух и донесоха втория шампионски трофей във витрината на габровския клуб.  
    Финалният турнир за тази възраст се проведе в зала „Орловец, а за титлата спориха 11-те най-добри отбора от страната в тази възраст. Това бяха тимовете, заели до трето място в зоналните първенства през редовния сезон. 
    В предварителната група „Чардафон“ мина безпроблемно през „Калиакра“ (36:13) и „Беласица“ (36:15). След това Георги Стефанов и съотборниците му постигнаха убедителен успех над ЦСКА с 30:13 и си осигуриха полуфинал срещу хасковския „АСТИ-91“. 
    Този мач тръгна по-успешно за гостите, които дръпнаха с два гола в началните минути и запазиха аванса си до средата на полувремето. След това обаче габровските момчета поеха контрола. До почивката „Чардафон“ взе аванс от 4 гола – 16:12, а през втората част напълно надигра своя съперник и се наложи с 34:22. 
    Георги Стефанов заби 10 гола за победата, Ганчо Торлозов добави 8. В другия полуфинал „Локомотив“ (ГО) надигра „Кубрат“ с 34:18.
    Така в спора за титлата се стигна до повторение на финала от турнира Купа България през януари в Хасково, в който „железничарите“ успяха да се наложат драматично с 26:24. Не по-малко инфарктен се оказа и този двубой между габровските и горнооряховските момчета. Той тръгна с размяна на попадения. След това „Чардафон“ реализира четири поредни гола и излезе напред преди почивката – 10:7. Още в началните минути на втората част избраниците на Йордан Димитров и Михаел Иванов стопиха пасива и играта отново тръгна гол за гол.

Последваха няколко размени на водачеството. Последните 45 секунди от мача не бяха за хора със слаби сърца. Ганчо Торлозов изведе габровския тим напред 35 секунди преди края, но „Локомотив“ моментално върна попадението чрез Михаил Тодоров.

Последната атака обаче беше за домакините. Момчетата на Христо Данаилов разиграха топката и тя стигна до Торлозов, който в последната секунда със страхотен удар от деветия метър я забоде неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата и хвърли съотборниците си в екзстаз – 22:21 и титла за „Чардафон“. Торлозов изигра феноменални последни 10 минути от мача и реализира 6 от общо 7-те попадения на тима си. Той беше и най-резултатен за новите шампиони във финала с общо 10 гола. Георги Стефанов добави 6, а Алекси Гавраилович завърши с 4, по едно попадение добавиха Борис Иванов и Радослав Събев. ЗА „Локомотив“ 13 гола заби Иво Иванов, но те се оказаха недостатъчни за крайния успех.

„Прекрасен завършек на сезона, „Чардафон“ набор 2009/2010 е шампион на България! Честито на всички, които са част от голямото “Семейство на победители“ - състезатели, треньори, ръководители, родители и всички съпричастни на каузата. Прекрасни деца, прекрасен отбор, прекрасен колектив. Днешният финал показа, отборният дух е повече от силните индивидуалности“, сподели щастливият треньор на шампионите Христо Данаилов.

Капитанът на „Чардафон“ Георги Стефанов спечели най-ценното индивидуално отличие – това за най-полезен състезател на първенството. Райан Иванов пък взе наградата за най-добър вратар на финалите. Двамата намериха място и в „Отбора на звездите“ заедно с играча на финалния мач – Ганчо Торлозов.

Шампионите на България: Райан Иванов, Данаил Иванов, Никола Великов, Валентин Кехайов, Иво Велков, Адриан Лозанов, Алекси Гавраилович, Георги Стефанов, Димитър Пеев, Ганчо Торлозов, Александър Пройнов, Денислав Дянков, Борис Иванов, Радослав Събев, Бисер Петров.

Треньори: Христо Данаилов, Милена Иванова

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни