Михаил Башев ще бъде делегат на 25-то Световно първенство по хандбал за жени

Mihail-Bashev-za-vtori-p-t-sche-e-na-Svetovno
Михаил Башев за втори път ще е на Световно
Габровецът Михаил Башев ще бъде българският представител сред делегатите на 25-то Световно първенство за жени в Испания.

 Членът на Националната съдийска колегия по хандбал е един от 19-те представители на Международната федерация по хандбал (IHF) в първото издание на планетарния шампионат при дамите, което ще се проведе с 32 отбора.
За Башев това ще бъде участие във второ световно първенство за жени, след това в Япония през 2019-та. В началото на тази година той беше делегат на IHF и на 27-то Световно първенство за мъже в Египет. След това беше представител на IHF и на Олимпийска квалификация за мъже, в която участва бъдещия златен медалист от игрите - Франция, а през октомври взе участие в Световното клубно първенство за мъже (IHF Men`s Super Globe), което се проведе в Джеда, Саудитска Арабия. Башев получи статут на IHF делегат през 2017-та. Във визитката му до тук са и три световни първенства за подрастващи - Алжир`2017 (М21), Полша`2018 (Ж18) и Испания`2019 (М21),
25-то Световно първенство при дамите започва в сряда, 1-ви декември, с двубоя между домакина Испания - вицесветовен шампион от Япония`2019 и тима на Аржентина. 32 отбора ще спорят за призовите места. Те са разпределени в 8 групи и ще изиграят общо 108 срещи по време на турнира в четири зали - в Торевиеха, Лирия, Кастельон де ла Плана и Гранолерс. Новият световен шампион ще стане известен на 19-ти декември.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни