Анджелина Пенчева от ХК „Бъки“ с национална повиквателна

Водеща! andzhelina-Pencheva
Анджелина Пенчева
Представителният тим за девойки до 17 години се готви за Европейското по плажен хандбал

    Вратарката на ХК „Бъки“ е сред повиканите в националния отбор на България за девойки до 17 години, който ще проведе подготовка за участие в Европейското първенство по плажен хандбал в Измир, Турция. Тя трябва да се яви на лагер, който ще стартира на 16-ти юни в град Бяла. 
    Подготовката на отбора ще протече в два етапа. От 16-ти до 18-ти юни представителният тим на страната ще вземе участие в турнир „Янтра“ в град Бяла, след което ще отпътува към Турция. В южната ни съседка отборът ще се включи в международен турнир в град Чанаккале от 19-ти до 23-ти юни. 
    Европейското първенство по плажен хандбал за юноши и девойки до 17 години ще се състои в периода 28 юни – 3 юли. В него ще премерят сили 15 отбора от Стария континент. В първата фаза те са разделени в три групи. Жребият отреди на България място в група „В“, оглавявана от европейския шампион при 16-годишните от 2022-ра Унгария. В групата са също тимовете на Полша и Норвегия – седми и осми на миналогодишното първенство в Прага, както и шестият – Швеция.  

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни