Гала Ботева - с награда от международен фестивал в Молдова

<p>Десетгодишната Гала Ботева - солистка на вокална формация „Upstream Voices”
Гала Ботева - с награда от меж

Десетгодишната Гала Ботева - солистка на вокална формация „Upstream Voices” с вокален педагог Ценка Горалова, спечели втора награда на международния фестивал „Две сърца близнаци”.


От 12 до 16 ноември в залата на драматичния театър „Еминеску” в град Кишинев, Молдова, се проведе дванайстият Международен конкурс за популярна песен „Две сърца близнаци”, под патронажа на министъра на културата Моника Бабук. Фестивалът се организира в памет на Дойна и Йон Теодорович - любими поп звезди на Молдова, загинали при автомобилна катастрофа. Главен организатор, президент на конкурса и председател на международното жури е Кристофър Теодорович - син на пострадалото семейство.
Гала се състезава в първа възрастова категория до 16 години заедно с 26 изпълнители. Тя бе избрана да представи България от Румяна Начева, директор на Международния конкурс „Сребърна Янтра” - В. Търново. Независимо от крехката си възраст и физика малката севлиевка се пребори с доста по-големи момичета и момчета. Тя се представи блестящо с песните „Hai, hai” из репертоара на Теодорович на румънски език и „Аз знам”, популярен български хит на Аксиния. На блестяща церемония в залата на Двореца на културата Гала получи диплом, купа, парична премия и покани за два конкурса: „Златен микрофон” в Словения и „Воларе” в Румъния. Тържественото събитие се предаваше директно по местната телевизия и онлайн.
„Публика и жури пляскаха и аплодираха участниците като на концерт - споделя Ценка Горалова. - Невероятно усещане, прекрасна сценография и много професионален звук! Това не се случва на всеки конкурс. Много се радвам, че Гала се движи по стъпките на Флория и Яна и все повече си пробива път напред. Неслучайно получи много поздравления и покани за нови фестивали в Румъния и Словения.”

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни