Габровското основно училище „Христо Ботев” е посланик на здравето

Detsata-ot--Hristo-Botev--veche-sa-poslanitsi-na-zdraveto
Децата от "Христо Ботев" вече са посланици на здравето

През учебната 2017/2018 година Основно училище „Христо Ботев” в Габрово бе одобрено и работи по втора фаза от национален конкурс „Посланици на здравето”, организиран от Министерството на здравеопазването.

Чрез този проект учениците от 5 и 6 клас развиват знанията си за природосъобразен, здравословен и активен начин на живот и повишават здравната си култура.
Приоритет е достигане на устойчив модел за здравословно и балансирано хранене, като се намали използването на вредни храни и енергийни напитки.
Работейки по проекта в продължение на половин година, учениците реализираха различни дейности, чрез които усвояваха модели на поведение за здравословен начин на живот. Родителите също подкрепиха децата за приобщаването им към здравословен и активен начин на живот.
Учениците участваха в здравни беседи, изработваха табла и презентации, участваха в състезателни спортни игри.
Основното мото на проекта е „За здрав и пълноценен живот не е достатъчно само да спортуват, но и да се хранят здравословно”. Под това мото се изработваха презентации за полезни и любими плодове и зеленчуци, ролята на витамините, значението на лечебните растения за нашето здраве, вредата от нерационалното хранене, енергийните и газираните напитки. Изработените материали са поставени на видно място в училището, за да се популяризира идеята им.
На 26 април бяха организирани игри за издръжливост „Със спорт и игри здравето си опази”. Дисциплините, в които участваха всички ученици от 5 и 6 клас, бяха: скок от място, скачане с въже, клякане. Учениците се включиха с голямо удоволствие в игрите и показаха на останалите ученици как може да се забавляваш и това да е полезно за здравето ти.
Дейностите по проекта приключиха на 10 май – Световният ден на движението, който учениците от 5 и 6 клас, подкрепени от седмокласниците, отбелязаха чрез инициативата „Хвани се на хорото”. Така на практика показаха необходимостта и ползата от двигателна активност, добър жизнен тонус в общото представяне на своята кауза и основен приоритет за подрастващите.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни