Емил Георгиев: Играхме диисциплинирано и взехме ценни три точки

Топ новина! <p>Мъжкият отбор на „Янтра Габрово“ започна успешно втория дял от
Емил Георгиев: Играхме диисцип

Мъжкият отбор на „Янтра Габрово“ започна успешно втория дял от първенството в Северозападната „В“ аматьорска футболна група. След равенството с „Партизан“ (0:0) и победата във Видин над местния „Бдин 1923&ldquo

- Коментарът ти за мача?
- Изпитвам смесени чувства. Доволен съм от победата, но не толкова от качеството на играта. Радващото е, че момчетата в началото на втория полусезон си повярваха, че имат сили и възможности да играят по-добре, от това, което показаха през есента.
- Тактическата дисциплина ли беше ключът към победата?
- Аз още с идването си като треньор казах, че ще залагаме основно на тактическа дисциплина, защото знам от опит, че това е основата на добрата игра и победата. Смея да кажа, че направихме една добра подготовка. Момчетата разбраха за какво става въпрос. Много важно беше и включването на трите попълнения - Калоян Илиев, Кристиян Иванов - Гигса и Николай Банов, които са в основата на новия облик на отбора. Останалите момчета пък показват израстване от миналата година. Доволен съм, играхме дисциплинирано и се радвам, че взехме ценни три точки. Надявам се да продължим по възходяща линия.
- Колко важно беше наистина присъединяването към състава на Калоян, Банов и Гигса?
- Още в началото на футболната година разговаряхме, че трябва да имаме няколко по-опитни играчи в състава, като нов отбор в групата. Да, Габрово има сериозни традиции във футбола, но за момента ние де факто сме нов отбор, а на всеки нов тим първата година му е най-трудна. За да се преодолее този стрес за младите играчи, трябваше да има покрай тях няколко по-опитни. Преди началото на първенството не можахме да ги набавим и затова се налагаше аз да влизам в игра, както Даниел Христов. За наша радост, сега вече имаме във всяка линия такива опитни играчи - Митко Пантев на вратата, Калоян Илиев заздрави защитата, Кристиян, на когото бях треньор в елитната юношеска група U19 в Севлиево, Дидо Дочев също и напред - Николай Банов. През първия полусезон кой ли не въртяхме като нападател, но реално нямахме човек за този ключов пост. За наша радост тези момчета се върнаха в Габрово и дават така необходимото спокойствие и на останалите.
- През целия есенен полусезон спечелихте 8 точки, а сега 7 само за три кръга. По-лесно ли се диша вече в съблекалнята?
- И да, и не. Опитвам се хем да вкараме дисциплина в съблекалнята, хем да има настроение. Резултатите от втория полусезон са положителни и съвсем нормално вдъхват по-голяма увереност и кураж на момчетата. Идват на тренировки и си отиват с настроение, докато през първия полусезон се усещаше едно напрежение и притеснение, което малко или много им оказваше влияние върху играта. Защото за да се представяш добре в мача, трябва да си спокоен и да знаеш какво можеш. Смея да твърдя, че през есента имаше едно сериозно подценяване от нашите футболисти към собствените им възможности. Днес им казах преди срещата, че в живота има много моменти, в които човек трябва да се докаже първо сам пред себе си какво може, как го прави и защо го прави. Мисля, че осъзнаха нещата и го показаха на терена по най-добрия начин.
- Притесняват ли те предстоящите два мача, които са срещу два от най-силните отбори в групата - с „Етър“ във Велико Търново и с „Локомотив 2012“ (Мездра) тук?
- Ние сме на дъното. За да не ни притеснява, някой отбор трябва да е зад нас, а ние на дъното и такива няма. Притесняваме се от всеки един тим в групата и затова залагаме на здрави тренировки, за да бъдем един добре подготвен и дисциплиниран отбор в мачовете. Ако имаме и малко шанс, какъвто имахме днес, както и във Видин, не мога да отрека, нещата ще вървят в благоприятна посока. Надявам се това успешно начало на втория полусезон да даде нужното спокойствие на момчетата в двубоите срещу тези много добре подготвени и опитни отбори. Да, има притеснение, но съм сигурен, че и ние ще имаме нашите шансове.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни