Два златни медала за Мартин Копчев в Международния есенен турнир по информатика

Препоръчана! Dva-zlatni-mеdala-za-Martin-Kopchеv-v-Mеzhdunarodniia-еsеnеn-turnir-po-informatika
Два златни медала за Мартин Копчев в Международния есенен турнир по информатика

С два златни медала се завърна възпитаникът на Природоматематическа гимназия "Акад. Иван Гюзелев" Габрово Мартин Копчев от X Международен есенен турнир по информатика. Той се проведе от 21 - 25 ноември в Шумен. Мартин постигна пети резултат в турнира и златен медал за България. Общо 2 са златните и 2 сребърни медала за нашите национали.

 

За втори път през тази година Марти е едноличен победител във възрастова група А (11 - 12 клас), първият път беше ученик в 8 клас, а сега - като деветокласник. Турнирът е единственото международно състезание по информатика, което се провежда за две възрастови групи - младежка (junior) - за ученици до 15.5 години и старша възраст (senior) - за ученици от гимназиална степен на средното училище.

Домакин на турнира е Община Шумен, а кметът на община Шумен е негов патрон. Шуменската школа по състезателна информатика за ученици е приета за една от най-добрите в света. В световната ранг-листа за всички времена почетният гражданин на Шумен, Румен Христов, заема пето място Тази година турнирът се проведе при засилен международен интерес като отзвук от проведената през септември в София първа Европейска младежка олимпиада по информатика. В него участваха над 200 състезатели от над 10 държави, сред които най-добрите в областта на този вид състезания са Русия, Румъния, Полша и др. При големите състезатели участваха 27 отбора от 7 държави.

X Международен есенен турнир по информатика за първи път се провежда през 2009 година по инициатива на Бисерка Йовчева и Емил Келеведжиев - председател на Националната комисия по информатика към МОН.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни