Децата на „Янтра Габрово” шести в България

Топ новина! <p>Футболен клуб „Янтра Габрово“ се нареди на шесто място в
Децата на „Янтра Габрово” шест

Футболен клуб „Янтра Габрово“ се нареди на шесто място в България. Тази престижна позиция заеха момчетата, родени 2003 година, които участваха в първите републикански финали по Футбол 7, провели се в обновения футболен комплекс „Ангел

Воденият от треньора Емил Георгиев тим намери място сред осемте най-добри в страната за тази възраст, след като извоюва по категоричен начин първото място в първенството на зона Велико Търново.
На финалите в Трявна малките габровски футболисти бяха в предварителна група „Б“. На старта съставът на „Янтра Габрово“ игра със столичния „Славия“. Двата отбора се бяха срещнали две седмици по-рано в мач за третото място на турнир в Монтана и тогава габровските момчета успяха да победят „белите“ с дузпи (1:1 в редовното време). Това обаче само мотивира допълнително славистчетата и в Трявна те успяха да вземат реванш, като се наложиха с 0:3. Във втория двубой от групата възпитаниците на Емо Георгиев се изправиха срещу състава на „Берое“ (Стара Загора) и записаха първата си победа на републикански финали. „Янтра“ поведе в първата третина с попадение на Самуил Станев. През втората част гол не падна, въпреки че положения не липсваха. Алекс Маринов, Иван-Йоанис Атанасос и Станислав Иванов с добра игра в защита неутрализираха повечето опасности пред вратата на габровския тим, а в нападение Росен Иванов, Самуил Станев и Николай Георгиев на няколко пъти бяха много близо до второ попадение. Такова все пак падна в средата на последната, трета част. Капитанът Ники Георгиев с техничен удар прехвърли излезлия напред страж на „Берое“ и покачи на 2:0. Последва натиск от страна на старозагорските момчета, но защитата на „Янтра“ издържа. С няколко страхотни намеси се отличи и вратарят на габровския тим Захари Денчев. В последната минута „Берое“ получи правото да изпълни дузпа, за игра с ръка в наказателното поле на Андрей Петров, и резултатът беше намален - 2:1, но веднага след центъра прозвуча последният съдийски сигнал и габровските момчета ликуваха.
Последният мач от групата беше определящ за това дали отборът на „Янтра Габрово“ ще стигне до спора за бронзовите медали. За съжаление, късметът не беше на страната на габровските момчета, които отстъпиха на „Черноморец“ (Бургас) с 1:2. Тимът от морето поведе в резултата, а Сами Станев изравни. Бургазлии обаче стигнаха до още едно попадение, което беше с цената на класиране за малкия финал.
„Янтра“ пък участва в двубоя за 5-6-то място, в който срещна третия от другата група – „Левски“ (София). След нулева първа част и направените ротации в габровския състав, за да могат всички момчета да запишат игрови минути, през втория четвърт час „сините“ нанесоха своя съкрушителен удар и дръпнаха с 0:4. Още едно попадение на столичани в последната третина фиксира крайното 0:5.
Шестите в България са: Николай Георгиев - капитан, Росен Иванов, Алекс Маринов, Самуил Станев, Андрей Петров, Любомир Вачев, Станислав Иванов, Захари Денчев, Калоян Михалев, Иван-Йоанис Атанасос, Никола Василев, Трифон Николов, Велислав Бандаловски, Генади Иванов. Треньор: Емил Георгиев.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни