Ден на таланта в ОУ „ Неофит Рилски“

Водеща! Dеn-na-talanta-v-OU---Nеofit-Rilskii
neofit-rilski.JPG
Всяка година Основно училище „Неофит Рилски“ дава възможност за изява на талантливите и артистични деца на хепънинг, посветен на Деня на земята.

Целта на този празник е откриване на талантливите деца, поощряване на стремежа им към самореализация чрез творческа дейност. Превърнал се в традиция, хепънингът включва участници от всички класове, клубове за извънкласни дейности, подбрани чрез кастинг от комисия на учители в училището. "Традиционно този празник започва в двора на училището и включва различни дейности - спортни състезания, изложби от рисунки, кулинарни изделия и предмети изработени от учениците в клубовете за извънкласни дейности и завършва с концерт в зала „Възраждане“. Целта на този ежегоден концерт е да се създават положителни емоции и впечатления за децата, това е изключително важно за развитието на тяхната култура.

Предварителната подготовка започва месеци преди неговата реализация. Децата са ангажирани както в часовете по музика, изобразително изкуство, технологии и предприемачество, така и клубовете за извънкласни дейности с подготовка за изява. Концертът стартира с филм на клуба „Цифрова магия“ с ръководител Мария Стоева, който представи информация за клубовете за извънкласни дейности в училище. През тази учебна година в училище „Неофит Рилски“ са сформирани 16 клуба за занимания по интереси. Основната цел на тези клубове е създаване на благоприятни условия за развитие на творческия, физически и интелектуален потенциал на децата, да събуждат интерес към културата и да изграждат у тях европейски ценности. Този хепънинг е представителна изява, като заключителен етап за работата им през учебната година и стимулира мотивация и интерес към музиката и танца, дава поле за изява на всички таланти, изгражда интерес към културата и традициите", разказва Мая Колева, директор на училището.

Концертът беше открит от мажоретния състав към училището с ръководител Цветослав Балашев и продължи с участието на талантливите деца от всички класове, които демонстрираха уменията си на пиано и китара. С аплодисменти бяха посрещнати Адреана Кънева и Радослав Христов от пети клас , Емили Цонева от седми клас и Мартин Богданов от втори клас, които са носители на много национални и международни награди.

"Вълнуващо е, че новите ни формации - клуб за латино танци „Инкансабле“ с ръководител Габриела Косева и вокална група „Щурче“, с ръководител Елена Назърова за пръв път се представиха на сцена. С два танца се представи Клубът за народни и характерни танци „Дъга“ с ръководител Цветослав Балашев. Съставът има вече много участия и награди, като последната е втора награда на Националния фестивал „Приказка за теб" във Варна. Фолклорните изпълнители от нашето училище не само пеят и танцуват добре, но и са се доказали на различни областни и национални форуми и конкурси. Вълнуващи бяха изпълненията на първокласничката Илина Друмешка, Дияна Делуди от седми клас и Божидар Кържин от четвърти клас, а малката първокласничка Ванеса и третокласникът Никола Рушанов изпълниха камерен народен танц, който предизвика бурните аплодисменти на публиката.

Наши гости бяха и малките танцори от Танцово училище „Инкансабле“ - деца, които ни потопиха в магията на латино танците, голяма част от тях са наши ученици, които танцуват в клуба от две години.

Нашите малки артисти танцуваха , свириха и пяха за добротата, приятелството, красотата, обичта, радостта и подариха на своята публика една мозайка от културно многообразие. Препълнена зала, невероятен дух и нестихващи аплодисменти - така може да бъде определена атмосферата през тази специална вечер", допълва Мая Колева.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни