"Янтра" с ценна победа в калта на "Бончук“

Топ новина! -Yantra--sche-zimuva-na-12-ta-pozitsiya
"Янтра" ще зимува на 12-та позиция
Много важна победа като гост спечели „Янтра“ в последния си мач за календарната 2021 година.

В двубой от 22 кръг габровският тим се наложи над „Марек“ в Дупница с 1:0 и взе изключително ценни три точки. 15-тина фенове подкрепиха отбора на стадион „Бончук“. Те не спряха да пеят, скандират и подкрепят играчите през цялата среща и отново бяха така важният 12-ти играч на тима.
Сашо Ангелов имаше да решава сериозни проблеми в защита преди мача. Заради травми в двубоя не можеха да вземат участие Костадин Гаджалов, Симеон Чатов и Георги Върбанов, а Мартин Ангелов беше наказан. Това наложи като титуляр в зоната на левия бек да излезе юношата Георги Николов. И той се справи със задачата си прекрасно. Заради заболяване мача пропусна и опитният Даниел Гаджев.
Срещата се проведе на много тежък, наводнен и кален терен и футбол трудно се играеше. Единственото положение за домакините през първата част беше в 29-та минута. Богомил Цинцарски не се намеси добре при едно центриране от фланга, но след това успя да парира удара на Александър Близнаков. „Янтра“ също имаше своя шанс в 36-та минута, но Преслав Петров от добра позиция стреля над вратата. Плътен, но неточен удар от дистанция отправи и Петър Казаков.
В началото на втората част „Марек“ натисна и в 50-та минута късметът покри габровския тим. Центриране от пряк свободен удар намери Тони Стоичков непокрит в наказателното поле и той засече с глава, но над вратата. Ясно беше, че на все по-калния терен топката основно ще се центрира и Сашо Ангелов реагира, като вкара в игра Иван Петков в 52-та минута. Това се оказа чудесен ход и само пет минути по-късно таранът се разписа. Тони Иванов изведе отдясно Пепи Казаков, той центрира великолепно и Петков засече с плонж за 0:1. В минутите до края домакините се опитаха да върнат попадението и имаха своите възможности. В 77-та минута Христо Каймакански от чиста позиция стреля над вратата, а в 80-та минута Георги Николов имаше ключова намеса при голова атака на дупничани. В 83-ата минута след меле домакините добутаха топката в мрежата зад Цинцарски, но попадението правилно беше отменено заради засада.
С 23 точки „Янтра“ ще зимува на 12-та позиция във временното класиране, а „Марек“ е 14-ти с 21 точки.
Марек - Янтра 0:1
Голмайстор: Иван Петков 56`
Янтра: Богомил Цинцарски, Пламен Тенев, Константин Иванов, Преслав Петров, Георги Николов, Петър Казаков, Владимир Мичев, Ивайло Иванов (93-Олджай Алиев), Тони Иванов, Венцислав Славов (52-Иван Петков), Георги Недков (84-Християн Кожухаров)
Жълти картони: Венцислав Славов, Константин Иванов, Георги Николов

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни