Захари - най-добър вратар в Монтана

Топ новина! <p>Съотборниците му от ФК “Янтра Габрово” станаха трети на VIII
Захари - най-добър вратар в Мо

Съотборниците му от ФК “Янтра Габрово” станаха трети на VIII детски турнир по футбол в памет на бившите футболисти на “Септемврийска слава” Георги Панчев и Иван Ангелов-Парчето

Чудесно представяне на малките футболисти от ФК „Янтра Габрово“. Възпитаниците на треньора Емил Георгиев се класираха на трето място в силен турнир по Футбол 7 за деца, родени 2003/2004 година, който се проведе в град Монтана. Домакините бяха организирали чудесна надпревара в памет на бившите футболисти на „Септемврийска слава“, днешна „Монтана“, Георги Панчев и Иван Ангелов - Парчето. Това беше осмото издание на турнира и в него взеха участие 12 отбора, които играха на терена с изкуствена трева в парк „Огоста“. „Янтра Габрово“ беше в компанията на столичните „Левски“, ЦСКА, „Славия“ и „Локомотив“, „Монтана 1921“, „Прециз“ (Монтана), „Монтана старс 2008“, „Спартак-Плевен“, Локомотив“ (Горна Оряховица), „Ком“ (Берковица) и „Метал“ (Перник).
В първата фаза 12-те тима бяха разпределени в 4 предварителни групи. Габровските момчета спориха в своята със съставите на „Монтана 1921“ и „Локомотив“ (Сф) и постигнаха две разгромни победи. На старта възпитаниците на Емо Георгиев отнесоха домакините със 7:0. По две попадения в срещата реализираха Росен Иванов и Николай Георгиев, а по един гол добавиха Станислав Иванов, Самуил Станев и Любомир Вачев. В двубоя с „Локомотив“ малките футболисти на „Янтра Габрово“ бяха още по-убедителни и се наложиха с 8:0. Росен и Николай се разписаха по два пъти. Два гола отбеляза и Самуил Станев, а останалите бяха на Калоян Михалев и Трифон Николов.
Първенците от четирите групи се срещнаха на полуфиналите и там съперник на „Янтра“ беше ЦСКА, воден от Владимир Манчев. Двубоят беше истинска атракция. Мачът се игра в 20.30 ч., а двата отбора бяха изведени на терена под звуците на химна на Шампионската лига.
 
 Габровските момчета изиграха силни първи 15 минути срещу „червените“, в които пропуснаха 4-5 чудесни възможности за гол и както често се случва във футбола, това беше наказано. При може би първата си добра атака в края на полувремето, младите „армейци“ стигнаха до попадение. През втората част отборът на ЦСКА реализира още един гол, след грешка в защитата на „Янтра“, и двубоят приключи - 0:2. Владо Манчев остана впечатлен от играта на габровските момчета и след срещата поздрави всяко едно от тях. Неговите възпитаници пък в последствие успяха да надиграят драматично на финала и вечния съперник „Левски“ с 3:2, с гол в последната минута. „Янтра“ спори за бронзовите медали със състава на „Славия“. В малкия финал блесна Захари Генчев, който имаше няколко ключови намеси и опази вратата си „суха“. В редовните 40 минути (2 х 20 мин) не беше излъчен победител и това доведе до изпълнението на дузпи. При тях Захари отново се прояви, като отрази един от ударите на славистчетата. Веднъж и гредата се оказа негов добър помощник. За „Янтра“ Росен Иванов, Станислав Иванов, Калоян Михалев и Самуил Станев бяха безапелационни от бялата точка, и с резултат 4:2 габровският тим спечели трофея за третото място и бронзовите медали.
Чудесното представяне на Захари Генчев му донесе отличието за най-добър вратар на турнира. Приза за най-добър защитник взе Георги Иванов от ЦСКА, а този за най-добър нападател грабна Марко Папазов от „Левски“. Митко Митков от Метал (Перник) беше определен за най-полезен играч.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни