Японски деца пишат върху пясък в Националния музей на образованието

Топ новина! Yaponski-dtsa-pishat-varhu-pyasak-v-Natsionalniya-muzy-na-obrazovanito---
Японски деца пишат върху пясък в Националния музей на образованието
Техният преподавател г-н Ишида Хироки сподели, че е впечатлен от училищната система на поощрения и наказания през Възраждането. Той подчерта, че както в България, така и в Япония обществото засвидетелства почит и уважение към инициаторите и основоположниците на просветните традиции.

Техният преподавател г-н Ишида Хироки сподели, че е впечатлен от училищната система на поощрения и наказания през Възраждането. Той подчерта, че както в България, така и в Япония обществото засвидетелства почит и уважение към инициаторите и основоположниците на просветните традиции. "При нас, каза г-н Хироки, се стремим да научим и разберем какви са били личните подбуди и мотивацията на личностите, допринесли  за развитието на образователното дело."
Директорът на музея Мая Карагьозова подари на японските ученици комплект рекламни и информационни материали.
Десетте гимназисти са на двуседмичен ученически обмен в Габрово. В програмата им са включени посещения на музеи и училища, обучение по различни видове занаяти, кулинарни занимания, народни танци, походи и разходки из околностите на Габрово. По време на гостуването с тях като ръководител от българска страна ще бъде д-р Светла Хасегава, инициатор на обмена. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни