"Янтра 2019" започва с домакинство на "Ювентус" следващата неделя, групата е само с 14 отбора

Yantra-20199-zapochva-s-domakinstvo-na--Yuvеntuss-slеdvashtata-nеdеlla,-grupata-е-samo-s-14-otbora
YantraG-Sevlievo-63.jpg
Обединеният габровски клуб „Янтра 2019“ ще стартира новия шампионат в Северозападната Трета лига с домакински мач срещу „Ювентус“ (Малчика), това отреди жребият, който беше теглен вчера в Зоналния съвет на БФС във Велико Търново.

Само 14 отбора ще участват в първенството през сезон 2019/2020. Във Втора лига се изкачи „Спартак“ (Плевен), а „Левски 2007“ (Левски) и „Янтра“ (Полски Тръмбеш) отпаднаха от групата. По свое желание от участие се оттегли и съставът на „Ботев“ (Луковит). Така Северозападната Трета лига остана с четири отбора по-малко след края на миналия сезон, а новите членове са само два - „Ювентус“ (Малчика), който се завръща след двугодишна пауза, и вторият от видинската областна група „Дреновец“ от едноименното село в община Ружинци. Желанието на "Левски" да продължи участието си в Трета лига не бе уважено, тъй като наредбата е категорична, че заелите крайните две места изпадат и не могат да бъдат оставени. От общо 14-те отбора пък четири са от габровска област - „Янтра 2019“, „Севлиево“, „Трявна“ и „Локомотив“ (Дряново).

Първият кръг е насрочен за края на следващата седмица (11-ти август), а последният за есенния полусезон ще бъде в началото на ноември. „Янтра 2019“ ще има седем домакинства и шест гостувания в първия дял от шампионата. След двубоя с „Ювентус“, на габровския тим предстои гостуване на един от основните претенденти за първото място - „Вихър“ в Славяново. В 3-я кръг отборът ни ще приеме „Партизан“ (Червен бряг), в 4-я ще гостува на „Ботев“ (Козлодуй), в 5-я ще домакинства на „Бдин 1923“ (Видин), а в шестия е първото регионално дерби - срещу „Трявна“ на стадион „Ангел Кънчев“ съседния град. След това на отбора предстои домакинство на „Академик“ (Свищов), традиционно трудно гостуване на „Севлиево“, мач у дома с „Павликени“ и визита на „Локомотив“ в Мездра. В последните три кръга за есента „Янтра 2019“ ще приеме водения от своя бивш наставник Петър Кръстев тим на „Локомотив“ (Дряново), ще гостува на новака „Дреновец“ и ще завърши с домакинство на „Ком“ (Берковица).

Определената дата за картотекиране на „Янтра 2019“ е 6 август (вторник).

Ето всички срещи от I кръг: Академик (Свищов) - Ком (Берковица) Севлиево - Трявна Павликени - Бдин 1923 (Видин) Локомотив Мз - Ботев (Козлодуй) Локомотив Др - Партизан (Ч.бряг) Дреновец - Вихър (Славяново) Янтра 2019 - Ювентус (Малчика)

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни