Веселин Данчев: Бившето училище „Хр. Смирненски” се руши

<p>„Сградата на бившето училище „Христо Смирненски“ в кв. Хаджицонев мост
Веселин Данчев: Бившето училищ

„Сградата на бившето училище „Христо Смирненски“ в кв. Хаджицонев мост се руши. Жителите от квартала са разтревожени от печалната гледка“ - съобщи в „100 вести“ Веселин Данчев, председател на ОбС на СДС и жител на кв

МИНКА МИНЧЕВА


Той припомни лятото на 2010 г., когато жителите на кварталите в този район на Габрово протестираха срещу затварянето на училището. Но въпреки събраните над 110 подписа със свое решение местният парламент закри училището и основната причина беше липсата на ученици.
„Примирихме се с този факт, но Общината обеща, че ще се погрижи за съхраняването на сградата на училището. Но това така и не стана. Сградата се отваря по време на избори, защото там продължават да се настаняват избирателните секции. Тъжно и жалко е за всички жители от квартала, когато виждат на какво приличат класните стаи, в които доскоро учеха нашите деца. Надяваме се Общината да предприеме необходимите мерки за съхраняване на сградата на бившето училище „Христо Смирненски“ - заяви Веселин Данчев. и представи снимки, които красноречиво показват състоянието на бившето школо.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни