Възстановяват улиците до края на септември обеща вчера инж. Момчил Корназов, експерт в Звеното за управление на Водния проект в Габрово

V-zstanovyavat-ulitsite-do-kraya-
Възстановяват улиците до края

До края на септември ще бъдат възстановени всички улици, по които се реализира Водният проект, съобщи инж. Момчил Корназов, експерт в Звеното за управление на проекта, по време на вчерашния обход на голяма част от обектите, по които са извършвани дейности

В обиколката, по време на която бяха показани и дейностите, извършвани в Шести участък и край Янтра, участваха кметът Таня Христова, управителят на Звеното за управление на Водния проект Марта Петрова, инж. Марияна Костадинова и представители на габровски и централни медии.
Рейдът започна от кв. Баждар, в който почти няма улица, по която да не са извършвани изкопни работи по подмяна на водопроводи или канализация. Голяма част от тях са вече с напълно възстановени настилки. 
„Остава да се положат още 100 метра водопровод от общо 5000 метра в квартал Баждар - съобщи инж. Валентин Алексиев, технически ръководител на екипа на фирма „Драгиев и ко“, която работи по изпълнение на първия етап от Водния проект. - В момента се извършва подмяна на водопровод по ул. „Алеко Константинов“, след което тя ще бъде с напълно асфалтирана пътна настилка и поставени нови бордюри и нови тротоари. В момента се подменят бордюри и по ул. „Тракия“. До края на април ще бъдат завършени и улиците в целия квартал Баждар.“
Пред „100 вести“ Таня Христова определи като недоброжелателни коментарите под сурдинка, че не се работи по някои обекти, защото не са изплатени трудовите възнаграждения. Общината няма договор с работници, а с фирми, с които се разплаща, след като бъдат представени надлежно подписани актове за свършени строителни работи, обясни кметът. „Днес хората видяха колко много улици вече са с асфалт, паваж, тротоари и колко много се подготвят. За съжаление, както и досега, този проект ще бъде използван за всякакви политически упражнения. Убедена съм обаче, че габровци са хора със здрав разум и могат да виждат с очите си, да чуват и да преценяват. Разбира се, всеки има право на избор – това е най-изконното демократично такова“ - каза още г-жа Христова. Според нея Водният проект се „развива по-скоро добре“.  
„Видя се нещо много хубаво и положително – там, където улицата се подновява, се вижда как хората започват полека да си оправят я дувар, я градинка, така че постепенно едно добро дело води до следващо добро - заключи кметът на Габрово с думите – аз продължавам да съм оптимист.“
Следващата седмица започва асфалтирането на улица „Орловска“ от разклона за пътя за Велико Търново до Областната дирекция на МВР, съобщи инж. Момчил Корназов. Това не касае отсечката пред сградата на Енергото, която е била ремонтирана преди няколко години. С напълно възстановена настилка ще бъде и улица „Шипка“.
Особено място по време на обхода беше отделено на ул. „Любен Каравелов“, по която се извършваха освен дейности по Водния проект и сериозни строителни дейности по ремонта на тротоарите и бордюрите. „С наши средства ще бъдат дофинансирани разходи, които не могат да бъдат разплатени по проекта от Водния цикъл. Става дума за кредита от 3 млн. лв., които Община Габрово ще получи от фонд ФЛАГ“ - съобщи инж. Корназов. Благоустройствените дейности по тази улица включват пълна подмяна на тротоарната настилка. Оформени са зони за цветя и вази за засаждане на нови дървета, тъй като старите бяха деформирали тротоарните настилки. По улицата ще бъдат оформени и паркоместа. Предвиждат се ремонтни дейности и по тротоара от другата страна на улицата, както и места за зелени площи и цветни градини.
„Орловска“ и „Любен Каравелов“ са ключови улици, защото скоро ще започне реализирането на проекта за кръговото кръстовище до Консултативна поликлиника и по тях ще се пренасочи движението на моторните превозни средства, уточни кметът Таня Христова.
 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни