Възпитаници на „Звезди в аванс” грабнаха медали в „Петнадесет лалета”

Възпитаници на габровската музикална школа „Звезди в аванс“, с музикален
Възпитаници на „Звезди в аванс
Възпитаници на габровската музикална школа „Звезди в аванс“, с музикален педагог Ваня Талева, грабнаха заслужено златни медали на Вторият национален младежки конкурс за популярна песен „Петнадесет лалета“ в Хисаря под патронажа на вицепрезидента Маргарит

Над 500 били участниците в състезанието и над 60 деца се конкурирали за награди във всяка възрастова група, а и изпълненията на малките таланти били много силни и затруднили журито в определянето на наградите. Габровчетата се представили повече от добре. Седемгодишният талант Мартин Диянов завоювал второ място и сребърен медал с дебютното си участие в национален конкурс. Той се представил с „La bamba“ и „Джули“. В четвърта възрастова група конкуренцията била още по-силна. Журито – с председател Мими Иванова и участието на Развигор Попов, на няколко пъти казвало, че трябва да се дадат повече награди. Специално заради участието на двете габровски момичета – Моника Минчева и Ралица Христова, в четвърта възрастова група били дадени не една, а две първи награди и златни медали. Моника представила вокалната си техника със собствена интерпретация на песента на Алиша Кийс „If I Аin’t Got You” и „Не ме гледай така, момче“ Ралица пък впечатлила журито и публиката с чудесно изпълнение на песента на Адел „One and only”  и „За тебе бях“  на Лили Иванова.
Маргарита Георгиева получила специалната награда на „Арт Войс Център“ от Пловдив. Тя се представила с песента на Маргарита Хранова „Дъжд заваля“ и с „Memory” от мюзикъла „Котките“. 
Награда има и ръководителката им Ваня Талева - приз за принос във вокалната педагогика. Отличените в конкурса възпитаници на „Звезди в аванс“, както и останалите таланти от школата габровци ще могат да чуят по време на концерта им  на пл. „Възраждане“ на 16 май. 
 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни