Васил Папазов: "Излизането на "Синьо единство" от коалиция "Десните" не беше лесно решение, но е правилното"

	Излизането на партия “Синьо единство“ от коалиция „Десните“ не беше
Васил Папазов: "Излизането на
Излизането на партия “Синьо единство“ от коалиция „Десните“ не беше лесно решение, но напълно съм убеден, че е правилното. Така областният лидер на партията в Габрово Васил Папазов, коментира решението на националното ръководство от 26 ноември 2014 годин

Той съобщи, че позицията е била обсъждана на три поредни заседания на Националното ръководство на "Синьо единство".
Коалицията „Десните“ беше учредена в началото на месец август 2014 година от партиите „Български демократически форум“, „Единна народна партия“ и „Синьо единство“.
„Целта беше да участваме заедно на изборите, но по-важната – да продължим разговорите за създаването на единна дясна партия. Оказа се, че проектът беше една грешка, доказаха го и изборните резултати - 0.22% от гласовете на избирателите или 7 234 действителни бюлетини.
Според „Синьо единство“ този резултат показва, че коалиционните формати в традиционната десница не генерират нужното доверие сред десните избиратели. Затова ние смятаме, че е необходимо създаването на нова единна дясна партия.
Аз, както и всички останали членове на Националното представителство, изразяваме съжаление, че концепцията за надграждане на традиционната десница чрез създаване на единна партия не срещна подкрепа у останалите партии и гражданите от коалиция „Десните“, които имат категорични предпочитания за развитие само и единствено в коалиционен формат. На този етап това разделя пътищата на „Синьо единство“ и коалиция „Десните““ - мотивира решението Васил Папазов.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни