В Митвайда организират дарителска кампания в помощ на пострадалите от пороите габровци

	В побратимения на Габрово германски град Митвайда организират дарителска кампания
В Митвайда организират дарител
В побратимения на Габрово германски град Митвайда организират дарителска кампания в помощ на пострадалите от пороите на 29 юли габровци, съобщават от Община Габрово.

Добрата вест дошла от главния секретар на Общината Полина Тихова и Неджля Юмерова – координатор по проект към общинската администрация, които са били официални гости на традиционния празник на Матвайда, който ежегодно се провежда всяка трета събота на месец август. 
По време на визитата те са посетили фирми, работещи в сферата на машиностроенето, и са участвали  в срещи-дискусии с кмета на града Матиас Дам и представители на фракции в Общинския съвет.
„Още на първата работна среща кметът на града, след като разбира за проливните дъждове, сполетели община Габрово през месец юли, нанесли сериозни щети на инфраструктурата, отнели два човешки живота, спонтанно предприема в Митвайда инициатива в подкрепа на Габрово за преодоляване на последствията от пороите от 28-29 юли 2014 г. Във връзка с това в партньорския ни град е разкрита банкова сметка за дарения от граждани и фирми, а в Общинския съвет ще бъде внесено за обсъждане през месец септември предложение за отпускане на финансова помощ на Габрово в размер на 5 000 евро“ - съобщават още Тихова и Юмерова. 
Инициативата на германските партньори е провокирана и от личните преживявания, които не само жителите на Митвайда, но и цяла Германия пострада от опустошително наводнение. 
За това си спомнил кметът на града Матиас Дам и за помощта, която общината е получила от своите партньори от другите страни. Затова напомнил пред габровската делегация, че „истинското партньорство означава не само да бъдем заедно на празници, но и да се подкрепяме в трудни моменти“.
По време на посещението са били обменени идеи и желания за реализиране на съвместни проекти с цел задълбочаване на партньорските взаимоотношения.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни