Успяват ли младите българи да се справят сами с живота?

	...: „Младите могат да се справят в сериозни житейски ситуации,
Успяват ли младите българи да
...: „Младите могат да се справят в сериозни житейски ситуации, стига да искат. Изисква се упоритост и характер, а голяма част от бъдещото поколение е разглезено и е научено да взема всичко наготово. Нещо куца във възпитанието“.

Семов: „Младите не могат да се справят сами, защото им липсва опит - търпение, познание, стремеж към развитие. Единственото, което може да им осигури някакво нормално бъдеще е общуването с по-старите и най-вече те да се вслушват в съветите,които им се дават“.
...: „На младите българи им е много трудно да си намерят работа в момента. Никой работодател не ги иска тъй като нямат опит, а всъщност все отнякъде трябва да се започне. За  това аз мисля, че трудно се справят с превратностите на живота“.
Христо Мандев: „Държавата ни не предприема никакви мерки с които да покаже, че държи на младите хора,за това и изборът им да заминат за друга държава е абсолютно основателен. Младежите не усещат подкрепата и на обществото“.
...: „Категорично не успяват са се справят сами. Това е резултат от т.нар. „демокрация“ и абсолютното безхаберие, което се демонстрира от повечето хора на всяка крачка“.
Христо Иванов: „Трудно им е да се справят, тъй като нямат работа, а тя е основен фактор. Много от тях учат, завършват, но не успяват да си намерят подходяща работа“.
Иванка Ангелова: „Много трудно, защото те не получават помощ от по-възрастните. Младите са свикнали да получават всичко наготово като малки, а след като поотраснат, не могат да се справят с елементарни проблеми“.
...: „Младите могат да се реализират само в чужбина. Тук държавата не ги подкрепя, няма нито работа, нито шанс за реализация. Затова по-перспективните бягат в чужбина, а тези, които остават тук, изнемогват“.
...: „Младите имат потенциала да се справят в живота, да си намерят добре платена работа и да създадат семейство, но властите и безработицата ги спират. Затова те се развиват някъде другаде, а не в родината си“.
Юлия Големанова: „Не е възможно младите да се справят адекватно в живота. Няма работа за завършилите, държавата не ги подкрепя, отварят се нови университети, без да има защо. Раждаемостта е ниска, а перспективните и добре обучени специалисти бягат в чужбина. Много неща трябва да се променят“.
 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни