Цветомир Михов: “Лошата новина е, че бюджетът е на минус, хубавата - че ЕК отвори ОП “Околна среда”

	Лошата новина е, че бюджетът е на минус, а хубавата
Цветомир Михов: “Лошата новина
Лошата новина е, че бюджетът е на минус, а хубавата – че Брюксел отвори ОП „Околна среда“. Така накратко народният представител Цветомир Михов коментира събитията от миналата седмица, чието продължение ще започне още днес, с извънредното заседание на пар

„Факт е, че бюджетът е на червено с над 1 млрд.лв. - коментира Михов. - Факт е, че заложеният бюджет е надценен и приходите няма да бъдат изпълнени с над 1 млрд. лв. Затова днес, на извънредно заседание на парламента, ще трябва да приемем актуализация на бюджета, за да се покрият настоящите разходи във всеки един сектор, включително и за зимно почистване.
През миналата седмица стана ясно, че агенция „Пътна инфраструктура“ не е готова за зимата. Ако си спомняте, още миналата година предупредих, че промените в Закона за пътищата ще създадат проблеми и това се случи. АПИ не е готова с договорите с фирмите за почистване на републиканските пътища. За съжаление и Габровска област е сред проблемните за зимното почистване. А тук сняг има по 4-5 месеца, докато в други райони може и да не видят сняг.
Парите за зимно почистване били изхарчени за косене на трева и рязане на храсти през лятото. А защо са харчени за това, друг трябва да дава отговор“ - категоричен е Михов.
Като хубава новина той посочи информацията на вицепремиера Томислав Дончев, че Европейската комисия отваря отново ОП „Околна среда“.
„Това е добър знак. Тези 800 млн. лв. ще внесат баланс в бюджета. С тях ще бъдат разплатени средствата, които бяха отпуснати за продължаване на проектите на общините. Има градове, в които ситуацията е много критична, след като една година бяха спрени плащанията по програмата. А в почти всички общини се реализират проекти по нея. Това е единственото хубаво нещо, което се случи през миналата седмица“ - коментира Михов.
Той обаче акцентира и върху един друг проблем, който стана водеща новина на всички медии и продължава да бъде – изчезването на „тефтерчето Златанов“.
„Искрено се надявам, че такива случки като в петъчната (14 ноември 2014 г. б. а.) няма да се повтарят в Народното събрание, защото има по-важни неща и не бива да изпадаме в ситуация да си мерим рейтингите в парламента пред цялото общество“ - заяви Михов и поясни, че става дума за дебатите, които водиха депутатите по внесената информация за изчезналото тефтерче на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.
„Когато предния петък обсъждахме законопроекта КТБ, същите колеги станаха и казаха, че имало много по-важни неща и това е губене на време. Лошото е, когато омразата надделее над разума“ - заключи народният представител и областен председател на ПП ГЕРБ в Габрово Цветомир Михов. .

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни