Томислав Дончев: “Започнат ли партиите да си мерят протестиращите - това е краят на демокрацията”

	„Започнат ли партиите да си мерят протестиращите, това е краят
Томислав Дончев: “Започнат ли
„Започнат ли партиите да си мерят протестиращите, това е краят на демокрацията - такава, каквато я познаваме.“ Това коментира пред журналисти в Габрово народният представител от ГЕРБ Томислав Дончев. На обвиненията, че ГЕРБ организират протеста, Дончев

    „Започнат ли партиите да си мерят протестиращите, това е краят на демокрацията - такава, каквато я познаваме.“ Това коментира пред журналисти в Габрово народният представител от ГЕРБ Томислав Дончев.
    На обвиненията, че ГЕРБ организират протеста, Дончев отговори: „Ако това беше така, щяхте да разберете. ГЕРБ има 70 000 души членска маса. Едно е подкрепа на протеста, съвсем друго е да го оглавиш“.
    Той категорично отхвърли твърденията, че ГЕРБ плаща на определени хора да участват в протести.
    „Това не е вярно и най-малкото е обидно за хората, които изразяват несъгласие по едно или друго управленско решение“ - заяви Дончев.
    Той коментира и обсъжданата в последните дни тема за възможностите за сближаване с Реформаторския.
    „По принципните въпроси от най-едър формат между ГЕРБ и Реформаторския блок няма различия и би следвало да има единомислие. По отношение на принципните тези, свързани с проевропейска ориентация на страната, върховенство на закона, демокрация и най-вече реформи, няма разлики. Считам, че в бъдеще, дали по силата на желанието, дали по силата на осъзнатата необходимост, до някакъв вид единодействие ще се стигне. Не само по силата на това, че имаме общ опонент. В процеса на изграждане на Реформаторския блок, в процеса на търсене на свое лице, е нормално да има отрицание на ГЕРБ. Аз го приемам с необходимата доза хладнокръвие“ - заяви Томислав Дончев.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни