Томислав Дончев: “Ще налагат корекции на всички общини от ГЕРБ с големи проекти по ОП “Околна среда”! Това е геноцид!”

	„Правителството ще налага финансови корекции на всички общини, управлявани от
Томислав Дончев: “Ще налагат к
„Правителството ще налага финансови корекции на всички общини, управлявани от ГЕРБ, които реализират по-големи проекти по ОП „Околна среда“. Това е геноцид!“ - така народният представител Томислав Дончев коментира намерението на правителството да наложи

МИНКА МИНЧЕВА 
 
 Темата беше коментирана вчера на пресконференция в кулоарите на Народното събрание, след като кметът на София Йорданка Фандъкова е съобщила, че е получила писмо за финансови корекции на 7 проекта, които вече са преминали през всички органи за проверка, в т. ч. и от ВАС. 
Според народните представители от ГЕРБ ще бъдат наказани основно общини от ГЕРБ.
„ЕК има претенции към управляващия орган в МОСВ, че нещо системата му не работи. Като ответна рекация, вместо управляващият орган да реши проблемите, той наказва най-слабото звено в системата - бенефициентите, които изпълняват проектите“ - обясни народният представител Томислав Дончев.
На въпрос на „100 вести“ Община Габрово попада ли в този списък, той отговори:
„Всички общини на ГЕРБ, които имат големи проекти. Все още не е ясно коя колко ще плаща. Но това няма да мине!“
Той коментира, че проектите, по които МОСВ налага финансови корекции, са тези, с които общините изпълняват задълженията на България за пречистване на отпадъчни води и за съхранение на отпадъците. 
„В някои случаи финансовите корекции са с десет пъти по-високи от общия бюджет на отделната община. Това е геноцид! След фонда за растеж, от който не дадоха пари на една голяма част от общините, които се управляват от ГЕРБ, сега искат да вземат и пари от хората“ - коментира Томислав Дончев, бивш министър по еврофондовете и водач на евролистата на ГЕРБ.
„Аз също получих писма за корекции на проекти по ОП „Околна среда”, но нямам никакви притеснения - заяви в късния следобед вчера и кметът Таня Христова. - Аз не ги приемам сериозно, а по-скоро като политическа репресия, защото ги свързвам с разпределението на 500-те милиона лева от програма „Региони в растеж“. В списъка на общините, които получиха от тези пари, Община Габрово не фигурираше, защото оценяващите предадените проекти  дори не са си направили труда да ги разгледат. Но сега изведнъж Община Габрово е в списъка на общините, на които ще бъдат наложени финансови корекции. Това няма да се случи, защото просто няма причини” – заяви кметът Таня Христова. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни