Томислав Дончев с най-много преференциални гласове, Момчил Неков с 85 гласа повече от Станишев в листата на Коалиция за България

	Водачът на листата на ГЕРБ за евроизборите Томислав Дончев е
Томислав Дончев с най-много пр
Водачът на листата на ГЕРБ за евроизборите Томислав Дончев е с най-много преференциални гласове в Габровска област – 3691, съобщи на пресконференция вчера лидерът на общинската организация на ПП ГЕРБ и член на РИК Добромир Проданов.

„Но трябва да се каже, че това са резултати само за тези бюлетини, в които избирателите са зачерквали преференциален вот. Тези, които не са си упражнили преференциалния вот, а са гласували само за партия, гласът им е за водача на листата“ - уточни областният председател на партията и народен представител Цветомир Михов. Той наблегна на един друг факт  за преференциалния вот в областта – 15-ят в листата на Коалиция за България, която беше с № 15, Момчил Неков е получил 516 гласа, срещу 431 за водача на листата Сергей Станишев. 
На пресконференцията беше коментирано още, че според обработените до момента резултати жителите на областта са дали силен преференциален вот – 425 гласа, на Светослав Малинов, втори в листата на Реформаторския вот, срещу водача Меглена Кунева, която е получила 286  гласа лична подкрепа. 
Извадката на РИК показва още, че лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков е получил 527 преференциални гласове, а Ивелина Йосифова, която е на пето място в листата на коалиция „ББЦ, ВМРО, ЗНС и движение „Гергьовден“ - 264.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни