Томислав Дончев: „Гласувах и за поколението на сина ми, който днес става на 10 години“

	Вчера водачът на евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев гласува в
Томислав Дончев: „Гласувах и з
Вчера водачът на евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев гласува в родното Габрово в секция № 49 в Начално училище „Васил Левски“.

 
„Гласувах срещу страха, срещу омразата, срещу безразличието и най-вече гласувах не само за бъдещето на нашето поколение, но и за поколението на сина ми, който днес става на 10 години“, обясни той след пускане на бюлетината. Наред със съжалението за пропуснатия рожден ден на детето Дончев изрази надежда, че се надява да намери повод да му се реваншира.
Дончев е от малкото депутати, които гласуват по родните си места. Попитахме го не му ли е по-удобно да си смени адресната регистрация той бе категоричен: „Не съм я сменял, продължавам да живея на бул. „Априлов“. Аз съм габровец!“
„Един глас е много малко, почти нищо, но  един глас е и всичко и всъщност единственото, което може да се пребори с купената демокрация. Гласувах за това България да расте и да се развива в Европа, а не другаде. Гласувах за това всеки кът, всяка част от България да е в Европа, а не само някои части... Най-важното е да се гласува умно и да се мисли не само за настоящите, не само за миналите, но и за бъдещите поколения“.
Дали след евровота ще се стигне до предсрочни парламентарни избори Дончев коментира така: „Тези избори са тест. Мислим, че са тест само за политиците и за политическата система, но те са тест и за обществото. Надявам се то да го издържи, и то по най-добрия начин. Те са тест доколко България може да бъде купена и доколко - измамена. А иначе няма формални основания, какъвто и да е резултатът да се стигне до предсрочни парламентарни избори. Зависимостите са от сферата на морала, който не е силната страна на това управление. Въпреки всичко считам, че един силен резултат със сигурност би ерозирал ината на управляващата коалиция. 
Протестите са автентична изява на гражданска позиция. Съвсем друг е въпросът каква е чувствителността на различните политически формации към протестите. Тук всеки сам може да види разликите. За съжаление настоящата власт е добила тотална резистентност и имунитет към всякакви прояви на гражданско недоволство. И в това няма нищо чудно - в конкретния случай тази власт не произхожда от гражданите... Но няма и вариант безкрайно дълго време да се управлява на инат. Управленските безобразия ги имаме във всяка сфера - като почнем от регионалната политика, разпределението на парите, дискриминацията на местните власти по политически признак, да не коментирам енергетиката, сигурността и каквото се сетите друго. Най-големият проблем е на какво е способна властта, за да  удържи позицията си. Способна е на всичко - на лъжи, на манипулации, способна е да направи  героичен опит да купи демокрацията! А това е най-притесняващото!“

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни