Теч на газ с опасност от взрив блокира центъра на Габрово

<p>Кола потегли сама на заден от стръмното към “Шипка” и
Теч на газ с опасност от взрив

Кола потегли сама на заден от стръмното към “Шипка” и разби газопреносните тръби на близката къща, полицията отцепи района

Вчера около 14 часа полиция отцепи улица „Шипка“ в центъра на Габрово заради теч на газ от прекъснати тръби и опасност от взрив.
Причината се оказа удар на автомобил „Ситроен“ в разпределителната кутия на фасадата на сградата. Колата била оставена на близката стръмна улица необезопасена – без вдигната ръчна спирачка и без да е на скорост, при което потеглила сама назад и при удара в стената разбила газопреносните тръби.
Миризмата на газ се усещаше в целия район, а червената предупредителна полицейска лента не позволяваше преминаването през улицата по никакъв повод. Полицейски коли блокираха кръстовището и дори полицаите стояха зад лентата.
На мястото веднага пристигна шефът на газоснабдителната фирма „Ситигаз“ - Габрово Петър Филипов. По негово разпореждане беше спрян притокът на газ в района.
Минути след инцидента на местопроизшествието пристигна и кметът на Габрово Таня Христова. На място тя се увери, че положението е овладяно и няма опасност за хората и сградите. Малко по-късно колата, причинила разрушаването на газопреносната система, беше изтеглена, а водачката – наказана по съответния ред. Вероятно за нея случаят ще приключи с акт и солидна глоба. Движението бе възстановено и улица „Шипка“ влезе в обичайното си състояние.
След 15,30 часа служители на „Ситигаз“ часове наред работиха по обезопасяване и възстановяване захранването на таблото и изкривените и прекъснати тръби.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Държавност

Към началото

Следвай ни