Таня Христова:“Дано, освен споменът от бедствието на 14 март 2014 г., са останали и уроците“

„Дано, освен спомена от бедствието от 14 март 2013 година,
Таня Христова:“Дано, освен спо
„Дано, освен спомена от бедствието от 14 март 2013 година, са останали и уроците, които сме научили за нашата отговорност към това, което вършим.“ Това заяви кметът Таня Христова, припомняйки ужаса, който всички габровци изживяхме преди година от ураганни

„Година след опустошителното бедствие можем да кажем, че габровци успяха заедно да се справят и преодолеят това тежко и неочаквано бедствие. Имаше трудности, но не се оставихме те да ни победят, а веднага след случилото се всички - граждани и институции, хора, които намериха повод да ни помогнат, партньори от чужбина, се мобилизирахме и само за три месеца основните щети бяха отстранени“ - направи равносметка кметът Таня Христова.
Тя отдаде заслуженото и на помощта на държавата, която само за един месец помогна на Габрово с над 2 млн. лв.  За отстраняване на щетите както на публични сгради, така и на частни лица, които се вписваха в критериите на Междуведомствената комисия. Не пропусна и помощта, която Габрово получи от партийната субсидия на ПП ГЕРБ и на двата партньорски града от Белгия и Швейцария, която беше разпределена на онези пострадали граждани, които не бяха включени в списъка за държавната помощ, както и раздадените помощи от Дирекция „Социално подпомагане“.
„Дано, освен спомена от ужаса, бедствието да ни е научило и на няколко урока - как отговорно да се отнасяме към себе си; към сградите, в които живеем, и начина, по който извършваме човешките си ангажименти. Може би повече габровци са направили необходимото, за да застраховат жилището си и превозните средства. Може би повече хора са ревизирали през лятото състоянието на собствените си домове. Със сигурност вече по-сериозно следим и прогнозите за времето“ - определи уроците, които би трябвало да сме научили от бедствието, Таня Христова. 
Тя припомни и най-страшния момент от този 14 март 2013 година – смъртта на младата жена, причинена от падналата дъска от скелето на сградата на НТС, на която предстоеше ремонт. 
„Това бедствие трябва да бъде знак за внимание на всички, които извършват строително-ремонтни работи. И компромиси в нито един момент от този процес не бива да се позволяват! Още повече, че след бедствието в Габрово се разгърна мащабна строителна дейност, която продължава и надявам се да продължава“ - аргументира своята взискателност към изпълнителите на различните проекти в Габрово кметът Таня Христова, провокирана и от инцидента отпреди няколко дни в Севлиево, който завърши със смъртта на 10-годишно дете. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни