Специална награда за Волен Ирманов от международния конкурс „Акад. Марин Големинов”

	Деветгодишният Волен Ирманов от класа по китара и тамбура на
Специална награда за Волен Ирм
Деветгодишният Волен Ирманов от класа по китара и тамбура на Цветан Радков в Детската музикална школа при НЧ „Развитие - 1870“ - Севлиево се завърна със специална награда от ХVІІІ международен конкурс по класическа китара „Акад. Марин Големинов“.

Музикалната надпревара се проведе от 2 до 5 април в Кюстендил под патронажа на кмета на общината и с участието на стотици млади таланти от страната и чужбина. 
Международно жури, с председател проф. Панайот Панайотов - китарист и преподавател по китара в Нов български университет и Софийски университет „Св. Климент Охридски” - София, оценява младите китаристи. Волен Ирманов впечатли оценителите с изпълнение на „Хорце“ от Асен Диамандиев, „Анданте“ от Фернандо Карули и „Валс“ от Матео Каркаси, с което заслужи специална награда от конкурса.
В същия конкурс участва и бившият възпитаник на Цветан Радков - Илиян Гълъбов, който се яви в трета възрастова група и спечели първо място и едногодишна стипендия от конкурса „Акад. Марин Големинов“. В момента Илиян е ученик на д-р Столина Добрева – преподавател по китара в Национално музикално училище „Любомир Пипков” – София.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни